НачалоНовиниSamsung отчита рекордните $5.9 млрд. печалба благодарение на смартфоните Galaxy

Samsung отчита рекордните $5.9 млрд. печалба благодарение на смартфоните Galaxy

2017
Написана от  nixanbal 06 юли 2012
Samsung отчита рекордните $5.9 млрд. печалба благодарение на смартфоните Galaxy

Благодарение на смартфоните си Samsung приключва втората четвърт на годината с рекордна печалба от $5.9 милиарда, предаде Reuters. Според анализатори южнокорейците са доставили цели 50 милиона смартфона за тримесечието и огромният интерес към Galaxy S III е спомогнал за намаляване негативния ефект от по-ниския интерес към телевизорите и останалата техника на компанията.

Печалбата от близо $5.9 милиарда е огромен скок от 79% спрямо същия период на 2011 г., а през следващото тримесечие очакванията са тенденцията да се запази и Samsung да постигне с 27 на сто по-добри резултати от настоящата четвърт.

Причината за това отново ще бъдат смартфоните от серията Galaxy и най-вече флагманът S III, който и в периода юли-септември ще остане без особена конкуренция в най-горния клас, тъй като и новият iPhone ще се появи в последното тримесечие.

Мобилният бизнес носи на Samsung 70% от приходите.

Въпреки впечатляващите постижения на компанията, акциите ѝ отчетоха спад заради възможността върховата точка в приходите на Samsung да бъде достигната всеки момент. Служител на Samsung е пояснил пред Reuters, че смартфоните им се продават като топъл хляб, но това е измамно на фона на тежките икономически условия, която влияят зле на останалия бизнес.

Xiaomi Smart Band 8 е достъпна смарт гривна с усъвършенстван дизайн

Смарт гривните на Xiaomi традиционно са начело в своята категория на световния пазар, което се дължи на скромната им цена,…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer