НачалоНовиниSamsung представи двуядрен процесор на 1.5GHz и 16 МР CMOS сензор за бъдещите си мобилни устройства

Samsung представи двуядрен процесор на 1.5GHz и 16 МР CMOS сензор за бъдещите си мобилни устройства

3604
Написана от  nixanbal 29 септември 2011
Samsung представи двуядрен процесор на 1.5GHz и 16 МР CMOS сензор за бъдещите си мобилни устройства

Samsung представи новия си мобилен процесор Exynos, Samsung Exynos 4212, който е двуядрен и работи с тактова честота от 1.5 GHz, а приложение ще намери в бъдещите смартфони и таблети на компанията. Произведеният по 32nm технология процесор ще поддържа 3D гейминг и графики, като Gameloft ще предложат списък с игри, които ще се възползват от новия чип.

Първите устройства, които ще имат новия процесор Exynos 4212, вероятно са Galaxy S II HD LTE и Galaxy S II LTE, които Samsung представи преди 3 дни за корейския пазар. Припомням ви, че предишният процесор Exynos на компанията титката в сърцето на популярния Samsung Galaxy S II, който е най-бързо продаваният смартфон на компанията с 10 милиона продажби за 5 месеца.

Samsung Exynos 4212

Също новина от днес е 16-мегапикселовият CMOS сензор на Samsung, който обещава по-добро качество на снимките при ниска осветеност и чиито достави ще започнат през ноември. Южнокорейците представиха и 1.2-мегапикселов сензор, който е предназначен за предни камери за видеотелефония и поддържа 720p HD видео при 30к/с.

Honor пуска MagicOS 8.0 с AI функции за Honor 90 и за сгъваемия Honor Magic V2

От сцената на технологичното изложение VivaTech тази сутрин в Париж главният изпълнителен директор на Honor, Джордж Жао, обяви, че в…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer