НачалоНовиниSamsung Display подсказа, че Apple работи по лаптоп с голям сгъваем дисплей

Samsung Display подсказа, че Apple работи по лаптоп с голям сгъваем дисплей

1009
Написана от  nixanbal 22 юли 2023
Samsung Display подсказа, че Apple работи по лаптоп с голям сгъваем дисплей

Samsung направи едно от най-големите разкрития в сферата на сгъваемите дисплеи, но то не е свързано със собствените им устройства Galaxy. На събитието SID Review Workshop в Сеул корейците споделиха, че работят по усъвършенстване на технологията за сгъваемите екрани, за да може тя да покрие изискванията на Apple. 

Не става въпрос за сгъваем iPhone, а за устройство с 20-инчов сгъваем дисплей, което се сгъва и може да се използва като лаптоп. Отдавна се говори, че Apple подготвя подобен продукт, като слуховете все още не са категорични дали това е сгъваем iPad или MacBook със сгъваем дисплей, но всъщност може да е и двете. 

От Samsung признават, че имат какво да подобрят още в технологията, за да задоволят стандартите на Apple, което най-вече включва намаляване на следата при сгъвката и увеличаване на цялостната устойчивост. 

Корейците също казват, че е необходимо Apple да навлезе в бизнеса със сгъваеми устройства, за да може категорията генерално да тръгне напред. И други производители имат интерес към подобен тип сгъваеми екрани с големи размери, като вече сме виждали предложения от Asus и Lenovo например. 

Има обаче още няколко години, които ще са наобходими за технологията да еволюира и едва ли ще видим устройство със сгъваем дисплей на Apple преди 2025 или 2026 г., твърдят някои анализатори. 

Redmi Watch 3 и Redmi Buds 4 Pro - бюджетни смарт аксесоари с екстри от по-скъпите алтернативи

Популярният бранд Redmi на Xiaomi предлага не само устройства с атрактивно съотношение цена - характеристики, но и с доста приятна…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer