НачалоНовиниSamsung е патентовала дизайн за лаптоп с нестандартен сгъваем дисплей

Samsung е патентовала дизайн за лаптоп с нестандартен сгъваем дисплей

276
Написана от  nixanbal 23 ноември 2022
Samsung е патентовала дизайн за лаптоп с нестандартен сгъваем дисплей

Samsung е патентовала дизайн на лаптоп с доста необичаен вид, пише 91mobiles. Устройството разполага със сгъваем дисплей, който при прегъването си добавя втори екран към компютъра - точно над клавиатурата.

Дизайнът действително е доста причудлив и би доближил евентуалния лаптоп на Samsung до модела ZenBook Pro Duo на Asus. При Asus обаче няма сгъваем дисплей, а просто два отделни екрана.

Samsung 

Идеята на Samsung предвижда лаптопът да бъде един голям сгъваем AMOLED дисплей, а в него да бъде интегрирана клавиатурата. Дисплеят ще се прегъва, за да заеме стандартната форма на ноутбук, но част от него ще остава в долния край, ограждайки клавишите. Тази зона вероятно ще има променящ се интерфейс с бързи тъчбутони според използвания софтуер. 

Патентът е бил запазен още през 2020 г., но е бил публикуван едва вчера, 22 ноември 2022 г.  

Samsung

Не е ясно дали и кога подобно устройство ще се появи на пазара, но корейците вече представиха не по-малко интересна концепция, а Lenovo и Asus предлагат сгъваеми таблети, към които се добавя клавиатура и се превръщат в лаптопи. 

Samsung Galaxy Z Flip 4 има подобрена камера и по-голяма батерия

Samsung току-що представи новия си компактен смартфон със сгъваем дисплей Galaxy Z Flip 4. Той не носи революционни промени, каквито…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer