НачалоИграчкиSamsung Galaxy Ace 2 и Galaxy mini 2 – снимки и първи лични впечатления

Samsung Galaxy Ace 2 и Galaxy mini 2 – снимки и първи лични впечатления

3819
Написана от  nixanbal 05 март 2012
Samsung Galaxy Ace 2 и Galaxy mini 2 – снимки и първи лични впечатления

Щандът на Samsung на Конгреса тази година беше по-голяма лудница и от миналата, но да се чуди човек защо. Освен Galaxy Beam и Galaxy Note 10.1 южнокорейците нямаха кой знае какви впечатляващи играчки за показване, но пък добрата новина е, че успях да видя на живо новите базови дроиди Galaxy Ace 2 и Galaxy mini 2. Двете машинки, наследници на миналогодишните модели, бяха обявени официално седмица преди MWC 2012, затова по-долу вижте не толкова спецификациите им, а първи живи снимки и лични впечатления от тях...

Samsung Galaxy Ace 2 и Galaxy mini 2 нямат с какво да впечатлят потребителите на хай-енд смартфони, но са удачен избор за първи умен телефон и въведение в света на Android OS. И двата модела имат пластмасов корпус, който евтинее, но лежи удобно в ръката заради приятните си форми.

P2280273

Впечатление обаче ми направи колко бързи са и двете машинки. Да, дори съвсем базовият Galaxy mini 2 има 800 MHz процесор и разходките из менюто и началните екрани са без никакво усещане за забавяне. Нещо, което не бих очаквал от евтин телефон и ме изненада приятно. Дисплеят му обаче е 3.3" и по-лошото - с ниска резолюция от 320х480 точки.

Samsung Galaxy mini 2 бе изложен във варианти с жълт и тъмносив заден панел.

P2280296

Samsung Galaxy Ace 2 пък има двуядрен процесор на 800 MHz, така че няма и оправдание за лаг, а сериозен плюс спрямо mini 2 е по-високата резолюция на екрана – 800х480 пиксела, както и 5 МР камера с HD видеозапис. Тук ъпгрейдът над първия Ace е осезаем.

Иначе и двата смартфона вървят под Android 2.3.6 Gingerbread, което не е в тяхна услуга, но предвид по-ниския клас може да се преглътне. Или?

VIVACOM вече предлага заплащане за съдържание от Apple чрез месечната сметка

VIVACOM обяви, че от днес започва да предлага на клиентите си възможност да плащат за съдържание от Apple чрез месечната…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer