НачалоИграчкиSamsung GALAXY Nexus и Android Ice Cream Sandwich вече официално са факт, пристигат през ноември

Samsung GALAXY Nexus и Android Ice Cream Sandwich вече официално са факт, пристигат през ноември

4067
Написана от  nixanbal 19 октомври 2011
Samsung GALAXY Nexus и Android Ice Cream Sandwich вече официално са факт, пристигат през ноември

След дълги месеци на слухове, изтекла информация и снимки, днес новият водещ модел на Samsung вече е факт. Samsung GALAXY Nexus е съвместна разработка с Google, които са предоставили привилегията на южнокорейците да бъдат първите, които ще предложат смартфон с новата версия на Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Както се говореше, GALAXY Nexus разполага с огромен 4.65“ Super AMOLED дисплей с HD резолюция, има двуядрен процесор на 1.2 GHz (който вероятно може да се клокне на по-висока честота впоследствие), 1 GB системна и 16 или 32 GB вградена памет, както и 5 МР камера с Full HD видеозапис. Налична е и фронтална 1.3 МР за видеоразговори, а за основната е интересно, че е поредната, след Nokia N9 и iPhone 4S, претендираща за изключително бързи снимки. Сред възможностите на модела са HSPA, Wi-Fi, Bluetooth 3.0, NFC и LTE, но последната екстра е само за някои региони, като например САЩ.

Корпусът на Samsung GALAXY Nexus е побрал мощна батерия, почти като тази на ултратънкия Motorola DROID RAZR, но профилът му е малко по-дебел – 8.94 мм според производителя. Дисплеят на устройството отново е с извита форма, т.нар. Contour Display, познат от Nexus S, прилягащ удобно в ръката и на лицето при разговори.

samsung galaxy nexus

Samsung GALAXY Nexus ще бъде пуснат на пазара в Европа през месец ноември.

Xiaomi 12 Pro предлага тройна 50 МР камера, Snapdragon 8 Gen 1 и 120 W зареждане

Xiaomi представи днес новата си серия Xiaomi 12, която засега включва моделите Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 и Xiaomi 12X.…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer