НачалоВидео ревюSamsung Galaxy S23 Ultra - най-важните настройки, които направих (ВИДЕО)

Samsung Galaxy S23 Ultra - най-важните настройки, които направих (ВИДЕО)

6083
Написана от  nixanbal

Здравейте! Днес ще си говорим за Galaxy S23 Ultra на Samsung. Да, най-вероятно вече сте изгледали детайлното му ревю, което е в канала повече от месец, но в това видео реших да ви споделя малко повече за това как аз използвам модела като личен телефон и по-конкретно - кои са първите и най-важни за мен 7 настройки, които направих в него.

Разбира се, това са нещата, които аз персонализирам в телефона си, така че - ако вие имате други любими настройки, ценни съвети или използвате някакви скрити екстри - ще се радвам да споделите за тях!

#1 Вибрация при обаждане

Започвам с едно от най-ценните неща при разговори - сигналът с вибрация, който ви дава знак, когато отсрещната страна е приела обаждането. Харесвам тази функция, защото с нея не ми се налага да държа телефона залепен до главата си в очакване разговорът да започне, а мога просто да изчакам да извибрира.

Samsung Galaxy S23 Ultra - първите 7 настройки, които направих

Функцията е изключена по начало, така че, за да я включите, отворете приложението "Телефон" - докоснете трите точки в горния десен ъгъл - изберете "Настройки и Известяване при повикване и тон на звънене". Тук можете да активирате вибрацията при отговор, а също и при приключване на разговор.

#2 Бърза настройка на яркостта

Следващото задължително нещо, което промених в настройките на Galaxy S23 Ultra, е свързано с по-бързата настройка яркостта на дисплея. Това обикновено става от слайдера в падащото меню, но по начало за достъп до въпросния слайдер са ви необходими две движения надолу.

Samsung Galaxy S23 Ultra - първите 7 настройки, които направих

Затова влезте в падащото меню с бързите настройки, изберете трите точки тук горе, докоснете "Оформление на бързия панел" и в "Контрол на яркостта" маркирайте "Да се показва винаги". Сега вече слайдерът за регулиране яркостта на дисплея ще бъде винаги достъпен само с един слайд надлу. Имайки предвид колко често използвам тази настройка - това за мен е задължително улеснение.

#3 По-бързи анимации

Да, Galaxy S23 Ultra поддържа 120 Hz опресняване и използва LTPO технология на дисплея, което позволява честотата да падне чак до 1 Hz, когато по-висока не е необходима. Тази висока опреснителна честота прави скролирането по-гладко, а гейминга по-плавен, така че със сигурност ви препоръчвам в настройките да я активирате (Настройки - Дисплей - Плавност на движението - Адаптивно).

Samsung Galaxy S23 Ultra - първите 7 настройки, които направих

Смартфонът обаче може да се усеща дори още по-бърз, стига да се разровите малко в настройките му. Преди всичко активирайте Опциите за разработчици, като влезете в "Настройки - За телефона - Информация за софтуера" и докоснете бързо няколко пъти "Номер на компилация". След това в основния екран с настройките ще ви се появи въпросното меню "Опции за разработчици", където трябва да отидете надолу чааак до "Скала на анимация". Тук можете да изберете колко бързи да са анимациите в интерфейса на смартфона ви, като най-краткото време е "0.5 пъти" и аз избирам винаги него. Резултатът е осезаемо по-пъргав телефон.

#4 Без Bixby

Ако вие като мен използвате Google Assistant, трябва да знаете, че при Galaxy S23 Ultra той се активира или с глас и командата "Hey Google", или с движение по диагонал от долния ляв ъгъл на екрана. В този случай активирането на гласовия помощник Bixby със специалния физически бутон би било безполезно за вас, така че ето как да направите и това копче доста по-полезно.

Samsung Galaxy S23 Ultra - първите 7 настройки, които направих

Влезте в "Настройки - Разширени функции - Страничен клавиш" и в "Натискане и задържане" изберете "Меню за изключване". Така за рестарт или изключване на телефона вече ще можете просто да задържите въпросния бутон, а не да търсите опцията в падащата лента в настройките. Тук можете да посочите и какво да става с двукратно натискане на бутона, което за мен има смисъл да активира камерата.

#5 Още повече RAM

Galaxy S23 Ultra предлага 8 или 12 GB бърза LPDDR5X RAM, но в настройките можете да добавите дори още. Това става чрез отделяне на допълнителни от 2 до 8 GB от вградената памет, което е супер вариант, стига да имате достатъчно свободна от нея.

Samsung Galaxy S23 Ultra - първите 7 настройки, които направих

В "Настройки - Грижа за батерията и устройството - Памет" изберете функцията "RAM Plus". Тук можете да изберете 2, 4, 6 или 8 GB от вградената памет да бъдат добавени към оперативната, след което се изисква рестарт на устройството и готово.

#6 Събуждане с двойно докосване

Не си спомням кой беше първият смартфон, при който използвах тази екстра, но тя винаги е била ценна за мен и я търся интуитивно независимо от устройството. Става въпрос за възможността за събуждане, а и за гасене на дисплея с двойно докосване върху него.

Samsung Galaxy S23 Ultra - първите 7 настройки, които направих

Galaxy S23 Ultra има тази екстра и за да я активирате, влезте в "Настройки - Разширени функции - Движения и жестове". Тук дайте отметка на "Двукратно докосване за включване на екрана" и на "Двукратно докосване за изключване на екрана". Имайте предвид, че този жест с гасенето на дисплея работи само когато потупате върху прясно място на заключения или началния екран, но не и в някое приложение да речем.

#7 Персонализиране на заключения екран

За финал оставих заключения екран, който с One UI 5.1 вече може да се персонализира в дълбочина. Можете да променяте размера, вида, шрифта и цвета на часовника, как да изглеждат известията и какво ли още не. Аз попромених някои от тези елементи, но най-ценното тук за мен е че мога да избирам какви да са шорткътите към приложения в долните два ъгъла. Понеже никога не съм използвал слушалката тук, просто нямам такъв навик, реших да я заменя с нещо по-полезно, а именно фенерчето. Разбира се, вие можете да изберете каквото и да е друго приложение според собствените си нужди, а можете дори да премахнете двата шорткъта, ако предпочитате по-изчистен вид за локскрийна.

Samsung Galaxy S23 Ultra - първите 7 настройки, които направих

Е, това бяха моите най-важни настройки за Galaxy S23 Ultra, които направих още в първия ден, щом взех телефона. За мен всички те носят много смисъл в ежедневната работа с устройството и правят процесите значително по-лесни, а апарата - още по-добър, отколкото го получавате в кутията.

Електромобилът на Xiaomi ускорява от 0 до 100 км/ч за 2.78 секунди и има до 800 км пробег

Xiaomi повдигна сериозно завесата над първия си електромобил, който ще се предлага под името SU7. Луксозно изглеждащото возило обещава отлични…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer