НачалоНовиниSamsung Galaxy S24 Ultra може да предложи една камера по-малко

Samsung Galaxy S24 Ultra може да предложи една камера по-малко

3632
Написана от  nixanbal 15 април 2023
Samsung Galaxy S24 Ultra може да предложи една камера по-малко

Настоящите флагмани от серията Galaxy S23 на Samsung са на пазара едва от два месеца, но вече започнаха слуховете за следващото поколение. Нова информация сега твърди, че Galaxy S24 Ultra ще предложи радикална промяна в конфигурацията на камерите и ще замени две от тях с една чисто нова система за зуум. 

Актуалният днес премиум модел Galaxy S23 Ultra на корейците предлага 200 МР основна камера, 12 МР ултраширока, 10 МР за 3х оптичен и 10 МР за 10х оптичен зуум. Догодина обаче Galaxy S24 Ultra може да замени последните две с една нова камера, която ще предлага продължителен оптичен зуум от 3 до 10 пъти.

Това решение е по-добро не само защото елиминира нуждата от една допълнителна камера, но и защото е технологично много по-развито. С тази камера потребителите ще разчитат на приближение с минимални загуби в качеството не само при стойностите 3х и 10х, но и помежду им.

Сходна технология видяхме при флагмана Xperia на Sony, но там зуумът е между 3.5х и 5.2х. 

045 lifestyle galaxy s23ultra lavender

Източникът твърди още, че през 2025 г. Samsung ще предложи чисто нов 200 МР сензор за Galaxy S25 Ultra и "много нови технологии".

Всичко това, разбира се, е неофициална информация и е възможно много неща да се променят преди официалната премиера, но все пак е интересен слух, който вероятно ни дава представа в каква посока мисли Samsung. Подобно отпадане на камери видяхме и при серията Galaxy A, където вече няма отделен сензор за дълбочина, тъй като задачата се извършва достатъчно добре от софтуера. 

5 нови екстри в Samsung Galaxy Watch 5 Pro

Тази година Samsung внесе интересна промяна в портфолиото си смарт часовници и за първи път представи Pro версия на новия…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer