НачалоНовиниSamsung Galaxy Watch5 и Galaxy Watch5 Pro вече мерят температурата на кожата и проследяват цикъла

Samsung Galaxy Watch5 и Galaxy Watch5 Pro вече мерят температурата на кожата и проследяват цикъла

1086
Написана от  nixanbal 19 април 2023
Samsung Galaxy Watch5 и Galaxy Watch5 Pro вече мерят температурата на кожата и проследяват цикъла

Samsung обяви днес, че функцията за измерване на температурата на кожата и функцията за проследяване на цикъла, базирана на менструалния календар, стават налични за притежателите на Galaxy Watch5 и Galaxy Watch5 Pro. От днес новите функции постепенно ще бъдат пуснати чрез актуализации на приложението Samsung Health в Корея, САЩ и 30 европейски пазара, сред които и България.

Когато търсят начини да прогнозират кога е следващата менструация, потребителите разчитат на температурните показания, тъй като базалната телесна температура (БТТ) варира в зависимост от менструалната фаза. БТТ трябва да се измерва веднага след събуждане и преди всяка физическа активност или въздействие от околната среда. За да получават потребителите точни показания на БТТ, първото нещо, което трябва да правят всяка сутрин е да мерят температурата - процес, който може да бъде неудобен, а понякога дори могат да забравят за това. 

Функцията за проследяване на цикъла се поддържа от Natural Cycles. Интегрирана в сензорната технология на Samsung, тя позволява на потребителите да проследяват промените в температурата на кожата, което е добър метод за измерване на базалната температура, по време на сън директно от китката. Серията Galaxy Watch5 използва инфрачервена технология за по-точни показания, дори ако условията на околната среда се променят. Усъвършенстването проследяване на цикъла помага на потребителите да проследяват овулацията и да предвиждат по-добре кога ще започне следващата им менструация.

015 hands-on galaxy watch5 silver zflip4 borapurple Samsung

За да се активира, трябва да се избере „Проследяване на цикъла“ (Cycle Tracking) в приложението Samsung Health, да се добави най-новата информация за цикъла в календара и след това да се включи „Предвиждане на цикъла чрез температура на кожата“ в настройките. Показанията, събрани през предходния месец, се визуализират като графика в „Проследяване на цикъла“, като показват на потребителите фазите на цикъла, както и прогнозираната овулация и фертилен прозорец. Всички събрани данни се криптират и съхраняват сигурно на собственото устройство на потребителя, което предоставя по-голям контрол върху личните данни.

011 hands-on galaxy watch5 pinkgold

Проследяването на цикъла също така анализира симптомите, въведени в дневника, и предоставя подходяща информация и съвети въз основа на тях, като например планиране на ден за релаксация за справяне с умората или леки упражнения за облекчаване на предменструалните болки. Освен това, приложението Samsung Health предлага полезно съдържание, което да помогне по-доброто управление на цялостното здраве по време на цикъл, като например упражнения за стречинг или медитация под ръководството на инструктор за намаляване на стреса и постигане на по-добър сън през нощта.

Xiaomi представи серията Redmi Note 13 на регионално събитие в Букурещ

Здравейте от Букурещ, Румъния, където току-що приключи регионалната премиера на най-новите смартфони от Xiaomi в серията Redmi Note 13. Компанията…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer