НачалоНовиниSamsung Galaxy Watch7 Ultra има кръгъл дисплей в квадратно тяло

Samsung Galaxy Watch7 Ultra има кръгъл дисплей в квадратно тяло

1990
Написана от  nixanbal 24 май 2024
Samsung Galaxy Watch7 Ultra има кръгъл дисплей в квадратно тяло

Още преди месеци се заговори, че Samsung планира да представи смарт часовник с квадратна форма, което щеше да е промяна в посоката от досегашните модели с кръгъл корпус. Оказва се обаче, че с модела Galaxy Watch7 Ultra корейците планират да съчетаят двата дизайна. 

Тази година Samsung изглежда ще представи модел Ultra в новата си серия смарт часовници, който ще има кръгъл дисплей, но тялото му ще бъде квадратно. Дизайнът беше разкрит от @onleaks през сайта smartprix.com, като на първо четене изглежда странно и повдига някои въпроси.

Като например защо потребителите биха искали да имат широко тяло, което не е покрито изцяло от дисплей и не изглежда ли това като загуба на ценна площ. 

От друга страна подобни странни решения са гаранция за постигане на характерен и разпознаваем външен вид и може тъкмо това да е целта на Samsung. 

Galaxy-Watch-7-Ultra-2-scaled

Посочва се, че диаметърът на екрана ще бъде около 1.5", т.е. колкото на Galaxy Watch6 Classic. Размерите на Galaxy Watch7 Ultra пък ще са 47 x 47.4 x 16.4 мм.

Запазен е въртящият се безел за навигация, който феновете на часовници Samsung наистина харесват, а освен това има три бутона, един от които е нов. Бутонът изглежда като коронка, но не се твърди, че е такава. Възможно е той да има някаква специфична функция или да бъде подобен на Action Button при Apple Watch Ultra, твърди източникът.

Galaxy-Watch-7-Ultra-3-scaled

От долната част на часовника се вижда новата подредба на сензорите, а каишката изглежда добре интегрирана в тялото, но по всяка вероятност може да се подменя. Решетките на говорителя също са по-големи, което може и да означава по-силен звук.

По-ранни слухове твърдят, че моделите от серията Galaxy Watch7 ще предлагат нов чипсет, 50% по-бързо зареждане и мониторинг на кръвната захар. Премиерата може да се състои на 10 юли в Париж, където очакваме също сгъваемите смартфони Galaxy Z Fold6 и Galaxy Z Flip6, смарт пръстенът Galaxy Ring и нови слушалки Galaxy Buds, но Samsung все още не са обявили събитието официално. 

Нов Xiaomi Store ще отвори врати в още един търговски център в София

Xiaomi скоро ще отвори в България втория официален Xiaomi Store. Това става ясно от брандиран с "Очаквай скоро" нов магазин…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer