НачалоНовиниSamsung иска S Pen в сгъваемите си смартфони, по-лек корпус и по-незабележима бразда в дисплея

Samsung иска S Pen в сгъваемите си смартфони, по-лек корпус и по-незабележима бразда в дисплея

858
Написана от  nixanbal 02 ноември 2022
Samsung иска S Pen в сгъваемите си смартфони, по-лек корпус и по-незабележима бразда в дисплея

Информацията, че Samsung иска да интегрира S Pen в сгъваемите си смартфони не е изненада и имаше слухове, че такъв може да се появи още в модела Galaxy Z Fold4. Това не се случи, но корейците обявиха амбициите си за бъдещите си сгъваеми устройства, които включват гнездо за стилуса и по-тънки корпуси.

В края на октомври Samsung е имала среща с доставчици, на която е споделила плановете си за категорията на сгъваемите смартфони. Компанията очаква продажбите на тези устройства да растат с 80% годишно до 2025 г., а през 2024 г. и Apple ще се включи в този бизнес, макар и не с iPhone, а със сгъваем таблет. 

Корейците, които днес са лидер в категорията на сгъваемите смартфони, имат амбицията да подобрят тези модели в няколко направления. Първото е да ги направят по-леки и по-тънки, но и по-устойчиви. Последното е процес, който започна още миналата година, като серията Galaxy Z днес е единствената с висока защита от вода. 

Samsung планира добавянето на прибиращ се в корпуса на сгъваемите им модели стилус S Pen. Такъв се появи в серията Galaxy S през тази година, но сгъваемият Galaxy Z Fold4 предлага писалката като отделен аксесоар, съхраняван в калъфче. 

Други подобрения, които компанията ще преследва, са намаляване видимата бразда в екрана при мястото на прегъване, по-силни вибрационни мотори, както и разработката на нови материали за корпусите им.

Samsung е искала да въведе и още по-добри камери в Galaxy Z Fold4, но предизвикателството с баланса между теглото и дебелината на устройството им е попречило. 

До представянето на следващото поколение сгъваеми модели на Samsung има още 10 месеца, така че компанията ще има време да работи върху поне някои от изброените промени. Не е изключено, разбира се, да видим и извънредна премиера на нов сгъваем модел.

Xiaomi Robot Vacuum X10+ - най-напредналият технологично робот прахосмукачка на компанията

Xiaomi е един от популярните брандове, когато става дума за роботи прахосмукачки, като самият аз използвам у дома един от…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer