НачалоНовиниSamsung може да позволи използване на 120 Hz при Quad HD+ резолюция за серията Galaxy S20

Samsung може да позволи използване на 120 Hz при Quad HD+ резолюция за серията Galaxy S20

973
Написана от  nixanbal 19 февруари 2020
Samsung може да позволи използване на 120 Hz при Quad HD+ резолюция за серията Galaxy S20

Новите смартфони в серията Galaxy S20 въведоха опреснителна честота за дисплеите си от 120 Hz, която обаче се оказа достъпна, само ако използвате Full HD+ резолюция. В бъдеще корейците може все пак да позволят използването ѝ и при пълната резолюция на екрана, твърди @universeice. 

Според източника Samsung подготвя софтуерен ъпдейт, който ще активира 120 Hz и при Quad HD+. Не се посочва обаче кога може да се очаква тази актуализация. 

Другата интересна информация е, че дисплеят ще има динамичен режим (Dynamic Mode), с който автоматично ще превключва от 120 към 60 Hz.

Samsung Galaxy S20 @ 120 Hz

Това ще става например при под 5% оставащ заряд на батерията, при загряване на телефона над 42 градуса по Целзий или в приложения, които високата опреснителна честота не е толкова полезна - камерата и Google Maps например. Целта е, разбира се, с това автоматично преминаване към по-ниска честота да се пести батерията. 

Флагманите Galaxy S21 на Samsung предлагат нов дизайн, 120 Hz дисплеи и двойно повече памет

Ето че месец по-рано от обикновено Samsung днес представи новите си премиум смартфони от серията Galaxy S21. Също като през…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer