НачалоНовиниSamsung Music Frame е впечатляващ елемент едновременно от аудио системата и интериора на дома

Samsung Music Frame е впечатляващ елемент едновременно от аудио системата и интериора на дома

1638
Написана от  nixanbal 28 юни 2024
Samsung Music Frame е впечатляващ елемент едновременно от аудио системата и интериора на дома

През 2017 г. Samsung представи своята по-различна концепция за телевизор с модела The Frame. Той може да се използва като всеки друг телевизор, но има рамка със сменяеми панели и достъп до каталог със световни шедьоври на изобразителното изкуство, които може да показва на екрана си, докато не се използва за друго. The Frame беше и продължава да е сред най-специалните модели в каталога на компанията, като днес дисплеят му е матов и това намалява отблясъците при гледане на телевизия, а освен това прави визуализираните картини да изглеждат като истински платна. Днес на пазара е чисто нов продукт за Samsung, който е вдъхновен от The Frame, но е в аудио категорията.

Samsung Music Frame представлява квадратна рамка за снимка или картина, която служи и като високоговорител. Зад лицевия панел, който можете да персонализирате, е скрита 120-ватова аудио система със специално разработени за устройството 6 високоговорителя - два за високите, два за средните и два за ниските честоти. Music Frame може да се позиционира на тв шкафа, на стойка, на пода или на стената.

Music Frame - 1

Музикалната рамка на Samsung може да работи като самостоятелно устройство - представете си, че това е колонка, към която можете да подавате аудио от различни източници. Има обаче опция и да добавите Music Frame към домашната си аудио система, свързвайки я със своя телевизор Samsung. Имайте предвид, че телевизорът може да бъде свързан с два броя от Music Frame или със саундбар и с един брой Music Frame, като при инсталацията ще видите по доста ясен начин какъв канал можете да зададете на колоната. Ако я свързвате към телевизор с прилежащ саундбад например, може би било добра идея музикалната рамка да стои зад вас, точно срещу екрана.

Може би тук е момента да уточня, че Music Frame поддържа функцията Q-Symphony на Samsung. Това означава, че при връзка с телевизор на компанията, звукът от рамката се синхронизира с този от говорителите на екрана и не трябва единият източник да бъде изключен. За същата технология съм ви разказвал и при връзка на телевизори и саундбар Samsung, които също могат да звучат в синхрон.

Music Frame LSI 06 Art Panel

Samsung Music Frame поддържа безжичен Dolby Atmos, стига източникът също да подава такова съдържание, разбира се, като звукът се разпространява из цялото помещение и усещането е доста приятно. За това спомага и функцията SpaceFit Sound Pro, която анализира интериора на помещението, в което сте поставили колоната, за да осигури оптимално добро звучене.

Има и други решения на Samsung, които подобряват аудиото. Такива са например Adaptive Sound за анализиране на източника на съдържанието и оптимизация на звука спрямо него, както и Active Voice Amplifier за подсилване само на диалозите във филма, ако Music Frame усети по-шумна среда. Например пускате си новия сезон на "Домът на дракона", но ремонтът на съседите го заглушава. В този случай шумът автоматично ще накара системата да увеличи говора в сцената, за да не изпуснете най-важното.

Music Frame LSI 07-a Art Panel

За мен много ценна е и възможността за стрийминг на аудио по безжичен път от разнообразни източници. Music Frame има вграден Chromecast, така че можете директно от своя Galaxy или друг Android телефон да пуснете любим плейлист на Spotify, но се поддържа също AirPlay за собствениците на устройства Apple. Има опция и за гласов контрол през вградената Alexa или през свързано устройство с Google Asisstant.

Ако изграждате екосистема от смарт уреди в своя умен дом, ще бъде полезно, че Music Frame може да бъде добавено в приложението SmartThings на Samsung. През него можете да управлявате и настройвате колоната, нейното звучене, връзка с други през Group Play и т.н.

Music Frame LSI 01-a Art Panel

Предполагам, че в повечето случаи бихте поставили в рамката собствена снимка, но има възможност и за използване на т.нар. Art Panel, който се поръчва от външен сайт (marpple.com) без връзка със Samsung. Тези панели биха превърнали Music Frame в по-близка до картина част от интериора, а освен това могат да се подменят и рамките - също както при телевизора Samsung The Frame.

Под чертата Samsung Music Frame е не само свежа идея, но и логично продължение на започнатото с успешния смарт телевизор The Frame на компанията. Харесва ми, че това от една страна е устройство с различни приложения - самостоятелен говорител или част от аудио система, а освен това е красив елемент от интериора на дома. Бих препоръчал Music Frame тъкмо на хората, които търсят подобен продукт - със солидно звучене, но и с красива визия, която да го впише лесно на стената във всекидневната или на скрина в спалнята.

iPhone 14 и по-големият iPhone 14 Plus имат подобрени камери, сателитна комуникация и стар процесор

Apple току-що представи новите си модели iPhone 14 и по-големия iPhone 14 Plus, който заменя mini версията при предишните серии.…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer