НачалоНовиниSamsung очаква продажбите на Galaxy S23 да са по-добри от тези на Galaxy S22

Samsung очаква продажбите на Galaxy S23 да са по-добри от тези на Galaxy S22

1059
Написана от  nixanbal 03 февруари 2023
Samsung очаква продажбите на Galaxy S23 да са по-добри от тези на Galaxy S22

Samsung очаква по-сериозен интерес към новата си серия флагман смартфони Galaxy S23, отколкото успя да предизвика с миналогодишните модели. Това е съобщил шефът на компанията ТМ Ро пред корейски медии, където е споделил и амбициозните си прогнози, че най-скъпият Galaxy S23 Ultra ще представлява половината от продажбите на всички модели в серията. 

Galaxy S23, S23+ и S23 Ultra предлагат по-мощен процесор, обещание за по-дълъг живот на батерията, а последният и 200 МР камера, но като цяло серията се счита за сравнително лек ъпгрейд на миналогодишната. Въпреки това Samsung очаква поне 10% по-високи продажби от трите модела спрямо техните предшественици от 2022 г. Същите са прогнозите за ръст в търсенето и на сгъваемите устройства Galaxy Z, които се задават през лятото.

"Очакваме годишните продажби на сериите Galaxy S и на сгъваемите ни модели да нараснат с двуцифрен процент спрямо миналата година", казва ТМ Ро. "Серията Galaxy S23 има предизвикателната цел да отчете повече от 10% ръст в продажбите", допълва той. 

Интересно е, че Samsung има амбиции да направи най-скъпия си модел в серията още по-популярен. Компанията е заложила цел Galaxy S23 Ultra да представлява 50% от продажбите на всички устройства S23, което би било по-добър показател от миналата година, когато S22 Ultra представляваше 40% от продажбите на моделите S22. 

Стратегията фокусът да бъде върху най-скъпия модел е добра, особено през 2023 г., когато се очаква продажбите на смартфони отново да се понижат леко, както се случи и през 2022 г. Премиум сегментът е по-слабо засегнат от по-ниските класове, така че продавайки повече модели от него, компанията би могла да компенсира евентуалния спад в общите продадени бройки. 

Oppo Reno11 F излиза в България с първото събитие на марката у нас

На първото си събитие в България Oppo представи за нашия пазар новия си модел Reno 11F. Устройството е позиционирано в…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer