НачалоНовиниSamsung очаква сериозен ръст в интереса към смартфоните със сгъваеми дисплеи

Samsung очаква сериозен ръст в интереса към смартфоните със сгъваеми дисплеи

1294
Написана от  nixanbal 21 май 2021
Samsung очаква сериозен ръст в интереса към смартфоните със сгъваеми дисплеи

След няколко месеца Samsung ще представи новите си смартфони със сгъваеми дисплеи, които ще са акцентът в премиум сегмента на компанията за второто полугодие. Очакванията са продажбите на двата модела Galaxy Z да се увеличат повече от два пъти спрямо миналогодишните, твърди информация от корейските медии. 

Над 7 милиона продадени бройки са прогнозите на Samsung за Galaxy Z Fold 3 и Galaxy Z Flip 3, които според слуховете би трябвало да се появят до края на лятото, вероятно през август. 

Това е сериозен ръст за категорията на смартфоните със сгъваеми дисплеи, тъй като през 2020-а продажбите им бяха 2.5 милиона, припомня SamMobile. 

По-популярен се очаква да бъде моделът Galaxy Z Flip 3, който е по-компактен и по-достъпен. Неговият тираж щял да достигне 4 милиона броя, докато по-скъпият Galaxy Z Fold 3 се очаква да достигне 3 милиона продажби. 

Целта звучи доста амбициозно, но не и недостижима. Особено в контекста на отменения модел Galaxy Note за 2021 г., който иначе се очакваше също през август. Говори се, че вместо това корейците ще залагат повече на двата модела със сгъваеми екрани, като поне версията Fold ще получи поддръжка на стилус S Pen, какъвто видяхме да се появява и в серията Galaxy S21. 

Официална премиера на Samsung Galaxy S22 Ultra: Да живее S Pen!

След като тази година, сякаш повече от всеки друг път, в мрежата изтече всевъзможна информация за него, днес новият флагман…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer