НачалоРевютаSamsungРевю на Samsung Omnia 7

Ревю на Samsung Omnia 7

Всичко за успешното начало с Windows Phone

14038
Написана от  nixanbal
Ревю на Samsung Omnia 7

Samsung Omnia 7 вече е на българския пазар! Това е първият смартфон с Windows Phone 7, който предлага VIVACOM, а цената му с малки уговорки е приемлива – 779.90 лв. с план Net&Call Top с такса 19.90 лв. и едногодишен договор. На свободна продажба е 999.90 лева, но тях със сигурност не ги заслужава.

Корпусът е направен много добре, има метални елементи и е класи над пластмасовия Samsung Galaxy S.

Windows Phone 7 има чудни визуални ефекти, дебнещи от всяко ъгълче на менютата.

Освен ефектите, нищо в този интерфейс не ме впечатли – напротив. Плочките на началния екран може и да са удобни, но почти навсякъде очите ми срещат черен фон, черен фон и пак това. Смешно е, че изобщо има опция за задаване на картинка като тапет, при положение, че той е видим само при заключен екран.

В този смисъл каква е ползата от иначе чудесния SuperAMOLED екран на Omnia 7?

Microsoft реши, че телефоните с Windows Phone 7 трябва да имат най-малко 5 МР камера и повечето производители решиха да не се пресилват с нещо повече. Кадрите не са лоши, но по никакъв начин не са конкурентни на Nokia N8 да речем.

Хареса ми възможността да се превърне букмарк в плочка на хоумскрийна –  опцията се нарича Pin to start.

4-инчовият капацитивен екран с WVGA резолюция и мултитъч реагира отлично, но браузването при HTC Desire HD да речем е по-приятно. При Samsung Omnia 7 няма автоматично напасване на текста спрямо дисплея. Също минус за браузъра е, че в хоризонтален режим лентата с адреса изчезва и няма как да отворите друг сайт.

По никакъв начин не успях да вляза в Marketplace – мястото, от което се теглят приложения. Пълен смях. Гледането на видео в YouTube също е невъзможно – за целта иска приложение, но те препраща към магазина и пак удряш на камък.

Камерата

Photo_A792F4C4-C044-75F5-730D-99D94FA1CA39

Photo_050C47C5-0729-A4E8-17E1-31926B94110D

Photo_3AF2E9E6-FF88-66C7-BF1B-C3A669EFA373

Not my cup of tea

Пълно е с още куп недомислици и дребни липси, но повечето със сигурност ще бъдат поправени с бъдещи ъпдейти на софтуера. Лично аз на този етап не бих си купил подобно устройство – не само Samsung Omnia 7, но и който и да е друг смартфон с тази ОС. Моделите на HTC изглеждат примамливо, но този SLCD дисплей, към който премина компанията, е тотален гаф в сравнение с AMOLED, а да не говорим със SuperAMOLED технологията.

Все пак Samsung получава моите поздравления за корпуса на Omnia 7, за отличния екран и като цяло много доброто начало в света на Windows Phone 7.

 

Повече за Samsung Omnia 7 ще ви предложа в подробен тест, който ще публикуваме на mobilenews.bg в близките дни, така че stay tuned, дето се вика!

7.8
Samsung Omnia 7 е първият опит на Samsung в света на новата платформа Windows Phone 7 и се оказа повече от успешен. Успешен като ярък дисплей, здрав метален корпус и прилична камера. За съжаление на този етап самата операционна система все още има накъде да върви.
  • Дизайн и изработка 9
  • Дисплей 8
  • Батерия 7
  • Камера 7
  • Производителност 8

Samsung Galaxy S24 и Galaxy S24+ предлагат Galaxy AI, чипсет Exynos, по-големи дисплеи и батерии

Заедно с премиум модела Galaxy S24 Ultra току-що в Сан Хосе, Калифорния, Samsung представи и неговите два подгласника - Galaxy…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer