НачалоНовиниSamsung отчита рекордни приходи за Q1, връща се начело при смартфоните

Samsung отчита рекордни приходи за Q1, връща се начело при смартфоните

586
Написана от  nixanbal 29 април 2021
Samsung отчита рекордни приходи за Q1, връща се начело при смартфоните

Samsung представи финансовите си резултати за първите три месеца на 2021 г., с които отчита лек ръст в приходите си и рекордни резултати за този период на годината. Корейците са постигнали и солидни продажби на смартфони, с които се връщат начело в класацията на най-големите производители в света, след като в края на 2020 г. бяха изместени от Apple. 

Приходите на корейския технологичен гигант Samsung Electronics за първото тримесечие са били 65.39 трилиона корейски вона (близо $59 млрд.), което е с 6% ръст спрямо предходната четвърт и рекорд за този период от годината. Печалбата се е увеличила с 4 на сто до 9.38 трилиона корейски вона ($8.46 млрд.), като за това са помогнали солидните продажби на смартфони и потребителска електроника, компенсирали по-ниските приходи от чипове и дисплеи. 

Конкретно от мобилната си дивизия корейците отчитат 29.21 трилиона корейски вона приходи ($26.35 млрд.) и 4.39 трилиона корейски вона печалба ($3.96 млрд.). Компанията бележи ръст благодарение на новата серия флагмани Galaxy S21, както и новите модели в по-ниските класове от серията Galaxy A.

043 galaxya52 bookion2 tabs7plus budspro smarttag watchactive2

За първото тримесечие в днешния си доклад Canalys отчита 28% годишен ръст в продажбите на смартфони за Samsung до 76.5 млн. бройки, което им е отредило челна позиция с 22% дял. 

Следват ги Apple с 15% и Xiaomi с 14% и забележителен ръст от 62 на сто. 

Screenshot 2021-04-29 at 12.52.26

За второто тримесечие Samsung очаква добри продажби от новите модели Galaxy A52 (РЕВЮ) и Galaxy A72 (РЕВЮ), както и от таблетите, носимите технологии и лаптопите Galaxy Book. Липсата на нов флагман в този период и недостигът на компоненти обаче вероятно ще доведат до по-слаби приходи, прогнозират от компанията. 

През втората половина на 2021 г. обаче пазарът вероятно ще се възстанови до нивата си преди кризата с COVID-19. Samsung ще се стреми към солидно представяне и ръст в печалбата, като планира анонси в премиум сегмента, а именно на нови модели от категорията на смартфоните със сгъваеми дисплеи.

Samsung Galaxy S21, S21+ и S21 Ultra - кога излизат в България, колко струват + условия на преордер

Samsung току-що представи новите си смартфони от висок клас в серията Galaxy S21 и обяви подробности за пускането им на…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer