НачалоНовиниSamsung може да пусне таблет със сгъваем дисплей още тази година

Samsung може да пусне таблет със сгъваем дисплей още тази година

583
Написана от  nixanbal 10 април 2023
Samsung може да пусне таблет със сгъваем дисплей още тази година

Тази година очакваме Samsung да пусне новата си серия премиум таблети Galaxy Tab S9, но според непотвърдена информация това няма да са най-интересните устройства на корейците в тази категория. Възможно е още през 2023 г. да видим и първия таблет със сгъваем дисплей Galaxy Z Tab. 

Таблет със сгъваем екран, част от нова серия Galaxy Z Tab на Samsung, ще бъде представен тази година заедно с Galaxy Tab S9, твърди източник от Twitter. Той посочва, че има "наистина голяма вероятност" компанията да пусне това устройство още през 2023 г., но не е изключено премиерата да се забави и до догодина. 

Според източника обаче през 2024 г. се задават цял куп сгъваеми устройства, така че такъв таблет от Samsung би привлякъл много повече внимание, ако се появи в рамките на настоящата година. 

24491a01239f89cbb201be1d71cd9cd1 L

Samsung инвестира сериозно в категорията на сгъваемите смартфони, но е демонстрирала интерес и към по-големи екрани с такъв формфактор. Последно на CES 2023 през януари видяхме и концепцията за Samsung Flex Hybrid, който съчетава технологията за сгъване с тази за навиване на дисплея. Виждали сме и таблет с изтеглящ се в двете посоки дисплей.

Не е ясно дали първото устройство за пазара ще бъде базирано на някоя от показваните досега прототипи или ще има изцяло нов дизайн.

Samsung Galaxy S24 и Galaxy S24+ предлагат Galaxy AI, чипсет Exynos, по-големи дисплеи и батерии

Заедно с премиум модела Galaxy S24 Ultra току-що в Сан Хосе, Калифорния, Samsung представи и неговите два подгласника - Galaxy…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer