НачалоНовиниSamsung показа двойно сгъваем дисплей и още нови решения за мобилни устройства

Samsung показа двойно сгъваем дисплей и още нови решения за мобилни устройства

1890
Написана от  nixanbal 17 май 2021
Samsung показа двойно сгъваем дисплей и още нови решения за мобилни устройства

На изложението SID Display Week 2021 Samsung представи няколко нови решения за мобилни устройства, които вероятно ще видим реализирани в следващите години от компанията, а и не само от нея. Сред по-интересните технологии са двойно сгъваем дисплей за смартфони и 17-инчов сгъваем таблет. 

Т.нар. S-Foldable (сгъващ се под формата на буквата S) е OLED дисплей с две точки на прегъване, който в сгънато положение може да се използва като сравнително компактен смартфон, а когато се разгъне има размерите на 7.2-инчов таблет. 

Samsung

Следващата разработка, която Samsung представи, е 17" OLED екран, който се сгъва като книга. Целта е в сгънато положение да се използва като таблет с пропорции 4 към 3, а в разгънато - като монитор на стойка. 

Samsung

Южнокорейците показаха и изображение на изтеглящ се OLED дисплей, който стандартно е с размерите на смартфон, но с едно движение площта му може да се разшири настрани с няколко сантиметра. Подобни идеи вече сме виждали от различни компании, но до днес, разбира се, все още нямаме финален продукт на пазара. 

Samsung

И последната технология, която демонстрира Samsung, е за UPC, или камера под дисплея. Приложението й беше представено в лаптоп, който може да има по-тънки рамки, защото обективът на уебкамерата минава под панела на самия екран. 

Разбира се, не знаем дали и кога всички тези решения ще се появят в крайни продукти, но би следвало Samsung да работи в тази посока. Говори се например, че новият смартфон със сгъваем дисплей Galaxy Z Fold 3, който се очаква през лятото, ще има UPC. Това означава, че селфи камерата в сгъваемия му екран ще бъде разположена под панела и няма да се вижда като изрязан кръг, както беше при предишния модел. 

Xiaomi 14 Ultra получи европейска премиера, очакваме го в България през април

Здравейте от слънчева Барселона, където Xiaomi току-що представи в Европа новия си премиум смартфон Xiaomi 14 Ultra. Това е най-напредналият…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer