НачалоНовиниSamsung показа прозрачен Micro LED екран

Samsung показа прозрачен Micro LED екран

602
Написана от  nixanbal 08 януари 2024
Samsung показа прозрачен Micro LED екран

Телевизорите с Micro LED технология все още са запазена привилегия само за най-платежоспособните потребители, но Samsung вече поглежда към следващата стъпка в развитието им и на CES 2024 представи прозрачен Micro LED екран. Все още не е ясно колко ще струва подобно устройство. 

На щанда на Samsung е имало три варианта - един с абсолютно прозрачен екран и без никакви рамки и два с леко затъмнен панел, който е позволявал по-лесно да се игнорира пейзажът зад него. 

Ефектът от прозрачните Micro LED панели е като от холограма, сякаш съдържанието плава в пространството. За момента производителят има само едно видео в канала си, в което демонстрира много набързо демонстрационните си бройки.

Все още не знаем дали и кога Samsung планира да пусне на пазара прозрачни Micro LED екрани, но технологията със сигуност е много далеч от масовия потребител. Стандартният 110" Micro LED телевизор на корейците струва $150 000, припомня edgadget.

Xiaomi Watch 2 е смарт часовник със стилен дизайн и богат набор от приложения

Богатото портфолио на Xiaomi при смартфоните е всеизвестно, но същия труден избор компанията предлага и в останалите категории смарт продукти,…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer