НачалоНовиниSamsung представи новите си AI телевизори за 2024 г., започва кампания по предварителни поръчки

Samsung представи новите си AI телевизори за 2024 г., започва кампания по предварителни поръчки

2013
Написана от  nixanbal 29 април 2024
Samsung представи новите си AI телевизори за 2024 г., започва кампания по предварителни поръчки

Преди дни ви разказах за моя 8K Neo QLED телевизор у дома, а днес е време за следващото поколение. Samsung току-що представи своите нови модели за 2024 г., които нарича Samsung AI телевизори, а причината е, че процесорите в тях разчитат на подобрен изкуствен интелект, за да предложат редица технологии за подобряване качеството на картината и звука, а също и за оптимизиране консумацията на енергия.

Нов процесор NQ8 AI Gen3

Започвам директно с най-технологично развития телевизор на Samsung досега - новия им Neo QLED 8K флагман QN900D (наличен в 65", 75" и 85"), който има подобрен процесор NQ8 AI Gen3. Модулът за невронна обработка в този процесор работи два пъти по-бързо и разполага с 8 пъти повече невронни мрежи (от 64 на 512).

Набор от AI възможности

Процесорът NQ8 AI Gen3 предлага усъвършенствана функция за 8K AI Upscaling, която вече идва в Pro версия. Нейната роля е да подобри образа и да го направи по-близък до 8K качеството, независимо дали гледате телевизионно предаване, филми в стрийминг платформите или спорт на живо. Друга новост, която ще бъде особено полезна при екшън сцени или пък при динамичните моменти от предстоящите спортни събития (Олимпиадата в Париж и Европейското първенство по футбол), е AI Motion Enhancer Pro. Тя може да изчисти образа, когато има бързо движещи се обекти, като направи движението им по-плавно и по-ясно. Има и технология, която открива зоните, където очите на зрителя обикновено биха се фокусирали, за да подобри усещането за дълбочина. Казва се Real Depth Enhancer Pro и работи, като оптимизира прецизно множество мини LED блокове, за да увеличи контраста и да създаде по-реалистично изображение с почти триизмерна дълбочина.

Samsung QN900D

NQ8 AI Gen3 осигурява и по-добър звук с няколко функции, също базирани на AI. Active Voice Amplifier Pro изолира говора и увеличава силата му спрямо фоновите звуци във филма и шума в стаята. Object Tracking Sound прави така, че звукът да следва случващото се на екрана, а Adaptive Sound Pro оптимизира звука, като се съобразява с аудио съдържанието и с помещението, в което е поставен телевизорът.

Други, подпомогнати от AI екстри, са AI Auto Game Mode, благодарение на който видът игра се разпознава автоматично от телевизора и той предлага най-добрите настройки спрямо нея. AI Energy Mode пък анализира околната светлина и потребителските навици, за да регулира яркостта и така да намали консумацията на енергия.

Новите 4K модели с NQ4 AI Gen2 процесор

Samsung представи и новите си Neo QLED 4K телевизори в размери от 55" до 98", оборудвани с процесор NQ4 AI Gen2. Благодарение на него тези модели предлагат технология за 4K AI Upscaling, използваща 20 AI невронни мрежи, с които подобрява качеството на съдържанието до почти 4K резолюция.

Новите OLED телевизори

Новите OLED телевизори на Samsung също бяха току-що представени с размери от 48" до 83", като те също използват процесор NQ4 AI Gen2 с функция за 4K AI мащабиране на картината.

Samsung AI OLED TV

При тези модели обаче има и други ключови подобрения, а именно антирефлексна технология на екрана OLED Glare Gree, която значително намалява отблясъците, както и OLED HDR Pro за динамично анализиране на съдържанието сцена по сцена с цел постигане на по-контрастен образ.

Samsung AI OLED TV

Разбира се, всички модели се базират на Tizen OS, която осигурява богат набор приложения, защита на чувствителна информация чрез Samsung Knox, лесна връзка със смартфоните Galaxy и превръща телевизора в хъб за мониторинг и управление на всички устройства от умния дом. Последното става доста лесно и почти автоматично, като телевизорът сам открива и се свързва с наличните смарт продукти в жилището. Това може да не са само устройства на Samsung, а и на други производители, тъй като има съвместимост с HCA и Matter и няма нужда от допълнителни хъбове.

Нови саундбар системи

Телевизорите на Samsung поддържат функцията Q-Symphony, която позволява говорителите им да се синхронизират с говорителите на свързан саундбар от същата марка. Компанията представи и нови модели саундбар системи, включително Q990D с 11.1.4-канална конфигурация с безжичен Dolby Atmos и функцията Sound Grouping, която добавя възможност на потребителите да използват задните високоговорители, без да пречат на другите в помещението.

Samsung QN900D

Samsung представи и тънките саундбарове S800D и S700D, както и едно от най-интересните си устройства - Music Frame. Той е вдъхновен от телевизора The Frame и представлява говорител, който изглежда като картина. Може да се използва самостоятелно или заедно с телевизор и саундбар.

Кампания по предварителни поръчки

Samsung обяви, че вече стартира кампания по предварителни поръчки за новите им телевизори, в която можете да спестите сериозни суми и да получите повече за парите си. В рамките на тази кампания, от 24 април до 14 май, клиентите могат да закупят Neo QLED 8K телевизор в комплект с премиум саундбара Q990C на цената на телевизора. Neo QLED 4K или OLED телевизорите идват в комплект със саундбар HW-Q700C на цената на телевизора. За The Frame клиентите ще получат безплатна рамка, а за Music Frame има 10% отстъпка.

Закупилите някой от избраните продукти в периода на кампанията, могат да ги вземат на 20-месечен лизинг с 0% лихва, участвалите в предварителната регистрация могат да използват своя код за отстъпка от 200 лв., който не важи само за Music Frame.

NeoQLED

Пълните условия и списък на участващите модели в кампанията по предварителни поръчки може да видите на https://www.samsung.com/bg/tvs/pre-order 

iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max предлагат 48 МР камера и супер ярки екрани с Dynamic Island

Dynamic Island. Така Apple описва тази елипсовидна изрязана част в дисплея на току-що обявените си смартфони iPhone 14 Pro и…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer