НачалоНовиниSamsung представи новите си Neo QLED, Micro LED и Lifestyle телевизори + дистанционно със соларен панел

Samsung представи новите си Neo QLED, Micro LED и Lifestyle телевизори + дистанционно със соларен панел

2757
Написана от  nixanbal 06 януари 2021
Samsung представи новите си Neo QLED, Micro LED и Lifestyle телевизори + дистанционно със соларен панел

На своето виртуално събитие First Look, предшестващо изложението CES 2021, Samsung представи днес новите си серии телевизори, разпределени в категориите Neo QLED, Micro LED и Lifestyle TV. Компанията показа и иновативно дистанционно управление със соларен панел, което ще остави постоянната подмяна и изхвърляне на батерии в миналото. 

Neo QLED

Новите Neo QLED телевизори на корейците надграждат предходното поколение с много по-малки светодиоди (Quantum Mini LED). Техният размер е 1/40 от размера на досегашните и позволява панелът да съдържа много повече от тях. 

По-големият брой светодиоди на същата площ означава по-прецизен контрол на подсветката и предотвратяване на ефекта, при който на границата между светли и тъмни участъци от картината се появява нежелано изтичане на светлина/сияние.

First-Look-PR DL3 Neo-QLED

Освен това Neo QLED увеличава скалата на яркостта до 12 бита с 4096 стъпки, с което тъмните области стават тъмни, а светлите - по-ярки.

С новите си Neo QLED телевизори Samsung говори още за подобрен AI upscaling на съдържание с по-ниска резолюция, като се използват до 16 различни модела на невронна мрежа. Новият Neo Quantum Processor може да оптимизира качеството на картината до 4K и 8K, дори оригиналният източник да е с ниска резолюция. 

First-Look-PR DL1 Neo-QLED

Телевизорите на Samsung идват с новия помощник в домашните фитнес занимания Samsung Health; Game Bar в помощ на геймърите и с опция за ултраширок образ (21:9 или 32:9); видеоразговори на голям екран с Google Duo; функцията PC on TV, която позволява компютърът да се свърже с телевизора и така да се използва екранът му за работа или учене в домашни условия. 

Ново дистанционно

Screenshot 2021-01-06 at 20.57.11

Screenshot 2021-01-06 at 20.56.36

Една от интересните новости е дистанционното управление със соларен панел, което може да се захранва от околната светлина. Има опция да се зареди и чрез USB, като идеята е това да помогне за предотвратяване на отпадъци от прогнозираните 99 милиона батерии AAA за 7 години, колкото според Samsung е средната продължителност на живота на съвременния телевизор. За създаване на новото дистанционно отчасти се използват пластмаси от рециклирани бутилки.

Neo QLED ще се използва в 8K (QN900A) и 4K (QN90A) модели телевизори на Samsung от 2021 г.

Micro LED

First-Look-PR DL7 MICRO-LED

Samsung представи днес и новата си Micro LED гама модели - най-високо позиционираните телевизори на компанията, които имат по-близки качества до OLED екраните, но без недостатъците им. 

Тези модели ще са налични до края на 2021 г. в размер 110", 99" и по-малки, обещават от Samsung. 

Lifestyle TV

First-Look-PR DL9 The-Frame

В категорията Lifestyle TV, от която съм ви представял The Serif, The Sero и The Frame, корейците анонсираха ново издание на The Frame, което е още по-тънко и с по-богат избор от рамки, които го превръщат в неотличим от картина

5 ключови нови екстри на Samsung Galaxy Z Flip4

Samsung Galaxy Z Flip4 дебютира през август и бързо успя да се наложи като достоен наследник на Flip3 - най-популярният…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer