НачалоНовиниSamsung представи One UI 5 Watch и подсказва какво ще предлага следващият Galaxy Watch

Samsung представи One UI 5 Watch и подсказва какво ще предлага следващият Galaxy Watch

1021
Написана от  nixanbal 04 май 2023
Samsung представи One UI 5 Watch и подсказва какво ще предлага следващият Galaxy Watch

Samsung представи днес One UI 5 Watch - новата версия на интерфейса, използван от смарт часовниците с марката. Тя ще дебютира по-късно тази година с новото поколение Galaxy Watch, а след това ще бъде пусната като ъпдейт за някои предишни модели. One UI 5 Watch въвежда по-персонализирано проследяване на здравословни показатели, включва подпомагащи по-добрия сън подобрения и различни функции за фитнес и безопасност.

Samsung съсредоточава усилията си върху три ключови елемента за по-добър сън: разбиране на личните модели на сън, изграждане на здравословни навици и създаване на благоприятна за съня среда. Новият потребителски интерфейс Sleep Insights ясно показва резултатите от съня на потребителя за по-точна представа за почивката през изминалата нощ, последвана от други показатели като фазите на съня, моменти на хъркане и нивата на кислорода в кръвта. Освен това функцията Sleep Coaching – съобразена с осем различни типа сън – също става напълно достъпна директно на Galaxy Watch, както и на свързания с него телефон.

001-Galaxy-Watch-One-UI-5-Watch-Sleep-Insights-Sleep-Coaching

Създаването на комфортна среда може да има решаващо значение за качеството на съня, а дори и малките разсейващи фактори могат да окажат огромно въздействие. Затова Samsung улеснява свързването на Galaxy Watch с широк спектър от устройства. След като Galaxy Watch установи, че потребителят е заспал, SmartThings позволява изключване на свързаните устройства, за да създаде по-благоприятна среда за почивка. Режимът Сън (Sleep Mode) бързо изключва известията и затъмнява екраните на телефона и часовника на потребителя, а One UI 5 Watch надгражда тази функция, като вече използва инфрачервен сензор, а не зелена LED светлина, за да сведе до минимум разсейването.

Персонализираната зона на сърдечния ритъм е добавена към различните свързани инструменти при бягане на Galaxy Watch – включително анализ на бягането в реално време и специално адаптирана програма за интервални тренировки. Тази нова функция анализира индивидуалните физически възможности и задава пет оптимални нива на интензивност на тренировката (загрявка, изгаряне на мазнини, кардио, интензивни тренировки и максимално усилие). Това позволява на потребителите да поставят свои собствени цели в зависимост от възможностите си – от изгаряне на мазнини до кардио с високо натоварване.

002-Galaxy-Watch-One-UI-5-Watch-Heart-Rate-Zone

Ще се предлага разширена функция за трениране по маршрути (Route Workout), която вече поддържа бягане и ходене наред с наличните преди това опции за маршрути за пешеходен туризъм и колоездене. Потребителите на Galaxy Watch Pro могат също така да търсят и да имат достъп до базата данни с файлове в GPX формат директно чрез приложението Samsung Health и да получават препоръки за нови маршрути въз основа на данни като местоположение, време, рейтинг или популярност.

003-Galaxy-Watch-One-UI-5-Watch-Fall-Detection-Medical-Info

One UI 5 Watch предлага и подобрени инструменти за по-голямо спокойствие. Актуализациите на функцията SOS позволяват директна комуникация със спешен телефонен номер за предаване на информация за местоположението на потребителя, както и незабавен достъп до информация относно здравословното състояние на потребителя след активиране на SOS. В допълнение, за потребители в по-напреднала възраст вече е активирана по подразбиране функцията за откриване при падане (Fall Detection), за да се намали рискът от спешни случаи.

Новият интерфейс би трябвало да дебютира със серията Galaxy Watch 6, която очакваме заедно със следващите сгъваеми модели на компанията това лято. 

Електромобилът на Xiaomi ускорява от 0 до 100 км/ч за 2.78 секунди и има до 800 км пробег

Xiaomi повдигна сериозно завесата над първия си електромобил, който ще се предлага под името SU7. Луксозно изглеждащото возило обещава отлични…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer