НачалоНовиниSamsung ще добави и прахоустойчивост в бъдещите си сгъваеми смартфони

Samsung ще добави и прахоустойчивост в бъдещите си сгъваеми смартфони

871
Написана от  nixanbal 29 юли 2023
Samsung ще добави и прахоустойчивост в бъдещите си сгъваеми смартфони

Вече няколко години Samsung предлага висока защита от вода за своите смартфони със сгъваеми дисплеи, като беше първият производител, добавил тази екстра към категорията. Прахоустойчивостта обаче е друга тема - нещо, по което корейците все още работят и добрата новина е, че може да добавят още в следващото поколение Galaxy Z Flip и Fold. 

Новината идва от шефа на компанията TM Roh, който споделя, че компанията е запозната с желанието на потребителите да получат и прахоустойчивост при сгъваемите им модели. Затова и Samsung полага усилия да постигне това, въпреки че е трудна задача, признава той.

Все пак Roh подсказва, че клиентите ще трябва да изчакат "още малко" за тази екстра, което означава, че тя може да се появи още със следващото поколение Galaxy Z Flip6 и Fold6 догодина. 

Докато се чака официалният IP рейтинг и за парх, сгъваемите смартфони на Samsung все пак имат поне някаква система за защита от прах и това са малки влакна, които отстраняват евентуално попаднали частици в пантата при всяко сгъване и разгъване. Това обаче не е достатъчно за сертификат и те все още са оценени с IPx8 - т.е. без защита от прах и с висока защита от сладка вода, дори при потапяне. 

XMAGE трип до Милано: Фоторазходка с Huawei P60 Pro

Миналия месец моя приятелка сподели, че Rosalía има турне в момента и през юни ще бъде в Атина. Не ми…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer