НачалоНовиниSamsung ще представи собствен генеративен AI със смартфоните Galaxy S24

Samsung ще представи собствен генеративен AI със смартфоните Galaxy S24

460
Написана от  nixanbal 08 ноември 2023
Samsung ще представи собствен генеративен AI със смартфоните Galaxy S24

Samsung Gauss е името на собствения генеративен AI модел, който корейският производител току-що представи и може да въведе в своите устройства догодина. Той е наречен на германския математик и физик Йохан Карл Фридрих Гаус и се очаква да бъде интегриран в серията флагман смартфони Galaxy S24, задаващи се още през първия месец на 2024 г., пише Korea Times, цитиран от The Verge. 

Samsung представи Gauss на своя форум за изкуствен интелект (Samsung AI Forum 2023) тази седмица в Сеул, като разкрива, че той ще може да генерира и редактира изображения, включително да подобрява резолюцията им, да пише имейли, обобщава документи и дори да служи като помощник в програмирането. 

Елементи от Samsung Gauss ще могат да работят локално на самото устройство, като моделът ще включва Samsung Gauss Language, Samsung Gauss Code и Samsung Gauss Image.

От компанията споделиха, че Gauss в момента се използва вътрешно за повишаване продуктивността на служителите и се очаква приложението му да бъде разширено към продукти на Samsung в близко бъдеще. Това бъдеще може да пристигне при потребителите още на 17 януари 2024 г., когато се очаква корейците да представят новите си премиум смартфони Galaxy S24. Това ще бъдат първите "AI Galaxy телефони", твърдят слуховете. 

 

Samsung Galaxy Z Fold 4 носи голям ъпгрейд на камерата и по-удобни пропорции за дисплея

Заедно с компактния Galaxy Z Flip 4 днес Samsung представи и по-големия си смартфон със сгъваем дисплей - Galaxy Z…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer