НачалоНовиниSamsung ще продава ултратънкото сгъваемо стъкло и на други производители

Samsung ще продава ултратънкото сгъваемо стъкло и на други производители

1681
Написана от  nixanbal 02 юни 2021
Samsung ще продава ултратънкото сгъваемо стъкло и на други производители

Ултратънкото стъкло, което Samsung използва в смартфоните си със сгъваеми дисплеи, за да ги направи по-устойчиви, скоро ще се появи и при моделите на други компании, пише корейският ET News. Очаква се Google да е сред първите заинтересовани клиенти на този компонент. 

Ultra-thin glass, или UTG, е фин стъклен слой, който се интегрира в сгъваемите дисплеи на смартфоните и чрез специална обработка също може да се огъва. Това придава допълнителна здравина към тези екрани и създава по-премиум усещане. До момента Samsung Display продаваше своята разработка само на Samsung Electronics и единствените смартфони с UTG бяха от серията Galaxy.

Предстои обаче от втората половина на 2021 г. и други компании да имат достъп до технологията, тъй като Samsung Display планира да разшири бизнеса си, макар и за сметка на ексклузивитета на Samsung Galaxy. Счита се обаче, че смартфоните на корейците имат достатъчно други предимства, с които да надделеят над конкурентни модели със сгъваеми дисплеи и UTG вече няма да е ключов акцент. 

SAMSUNG-UTG-display M

Според източника Google може да е сред първите компании, които ще поръчат UTG на Samsung Display, за да го използват в своя модел Pixel със сгъваем дисплей. Преди година пък имаше слухове, че Huawei и Xiaomi също имат интерес към технологията, така че може би тепърва ще виждаме цял куп устройства с нея.

Очаква се до края на годината да видим сгъваеми смартфони от още няколко китайски компании. 

ТЕСТ ДРАЙВ: По бреговете на Сардиния с новото електрическо Renault ZOE

В началото на октомври пътувах до Сардиния, където се проведе международният тест драйв на новото Renault ZOE. Популярният електрически модел,…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer