НачалоНовиниSamsung The Frame 2022 предлага матов дисплей и за първи път картини на български художник

Samsung The Frame 2022 предлага матов дисплей и за първи път картини на български художник

4500
Написана от  nixanbal 26 май 2022
Samsung The Frame 2022 предлага матов дисплей и за първи път картини на български художник

Новият The Frame е тук. Част от серията лайфстайл телевизори на Samsung, този модел цели да бъде изпълнен със смисъл елемент от интериора на дома ви, дори когато не гледате телевизия. The Frame 2022 е по-близък до произведение на художественото изкуство от всякога и ако го окачите на стената, гостите ви може да не разберат, че това изобщо не е картина. Преди дни Samsung организира българската премиера на телевизора, на която аз успях да разгледам новия модел и на следващите редове ще ви разкажа за най-важните му характеристики и нововъведения. Ще стане дума и за българския пробив в Art Store-а на The Frame, който ще предлага и първите картини на български художник.

"Out of The Frame"

Планирах да започна традиционно с дизайна на The Frame, но нека първо си поговорим за събитието в София. То даде началото на проекта „Out of The Frame", който Samsung реализира съвместно с галерията на художника Павел Митков. Независимо дали сте ценители на това изкуство, дали сте чували за твореца и дали харесвате картините му - това партньорство е важно. Благодарение на него за първи път творбите на български художник влизат в каталога на Art Store на Samsung, което дава възможност на потребители от цял свят да се наслаждават на над 1600 произведения на изкуството на своя ТВ екран.

Art Store е дигитална платформа, достъпна в основното меню на The Frame, която дава достъп до каталог с над 1600 картини и фотографии от световни музеи и галерии. Идеята е не просто да разглеждате тези изображения на екрана в своя дом, но и чрез тях да превърнете телевизора си в картина. Когато не гледате телевизия, можете да изберете „Целувката" на Климт, „Мона Лиза" на Леонардо да Винчи или някоя от емблематичните за Митков картини с петли, за да превърнете The Frame във високотехнологично платно.

Out of The Frame

Селекция от картини на Павел Митков предстои да бъде включена в Art Store скоро, с което ще стане достъпна за потребителите по целия свят. Ако сте любопитни обаче, може да разгледате неговите произведения и техните дигитални версии още сега в едноименната галерия на ул. „Съборна" 7. Ще се радвам да споделите впечатления впоследствие.

Дизайнът

The Frame 2022 има изчистена визия и тънко тяло с профил 26.9 мм, което според самия Митков го прави много близък до дебелината на платното за рисуване и подходящ за инсталация на стената, редом с останалите ви картини и рамкирани снимки.

The Frame 2022

За да го направите почти неотличим от истинска картина, можете да използвате дигиталното съдържание на Art Store, а също и създадените за телевизора рамки. Те се предлагат в два дизайна - модерен и скосен, като цветовите опции включват тиково дърво, кафяво, бяло, бежово и керемиденочервено или бяло при скосения модел. Рамките са от четири части и се прикрепват към The Frame чрез магнит.

Матов дисплей

Голямата новина тази година е, че екранът на The Frame вече е матов. Това е още една стъпка към доближаването на телевизора до истинска картина, защото така отблясъците драстично намаляват. Последното е предимство и при гледането на телевизия, особено ако в помещението има източник на светлина, осветително тяло или прозорец, пред екрана.

Out of The Frame 3

За своите антирефлексни свойства екранът Matte Display, който Samsung използва за лайфстайл телевизорите си през 2022 г., е сертифициран от underwriters laboratories (UL), независим научен институт за изследвания на сигурността при технологиите. Сертификатът за антирефлексия 'Glare-Free' (Reflection Glare Free/Discomfort Glare Free / Disability Glare Free) се дава след обследване на продуктите по скала за неналичие на отблясъци – стандарт, зададен от International Commission on illumination (CIE), обясниха от компанията.

4K QLED с диагонал до 85"

Иначе The Frame 2022 е съвременен телевизор, който използва QLED технология за своя панел и има 4K резолюция. Новият модел се предлага в богат избор от размери, започващи от 43" и достигащи 85". Звукът е 3D Dolby Atmos с доста мощен (40 W) и се поддържа технологията Object Tracking Sound, при която аудиото следва източника си в картината по продължение на целия екран. Ефектът от тази технология би се усетил най-осезаемо при по-големите размери на The Frame.

The Frame 2022

Моделът се базира на фирмената платформа Tizen OS и предлага изчистен и лесен за навигация интерфейс, достъп до популярни приложения и стрийминг платформи (YouTube, Netflix, HBO Max, Spotify и други), както и супер пъргави реакции на дистанционното.

Samsung представи новите си AI телевизори за 2024 г., започва кампания по предварителни поръчки

Преди дни ви разказах за моя 8K Neo QLED телевизор у дома, а днес е време за следващото поколение. Samsung…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer