НачалоНовиниSamsung The Freestyle 2nd Gen е преносима станция за забавления със 100" екран

Samsung The Freestyle 2nd Gen е преносима станция за забавления със 100" екран

3729
Написана от  nixanbal 09 декември 2023
Samsung The Freestyle 2nd Gen е преносима станция за забавления със 100" екран

Това цилиндрично малко устройство вече стана доста популярно с първото си издание, а сега у мен е неговата втора версия. The Freestyle 2nd Gen на Samsung е компактен и лесно преносим проектор, но и още много неща - аудио система, смарт колонка, романтична или парти светлина и други. Подробности и впечатления от Samsung The Freestyle 2nd Gen ще ви разкажа в този материал, част от съвместната ни поредица #WithGalaxy.

Започвам с дизайна, който изглежда сходен с този на първия The Freestyle. Все така имаме бяло тяло с цилиндрична форма и тегло малко над 800 грама. Въпросното тяло е поставено на стойка, която му позволява да се върти и насочва в две посоки на повече от 180 градуса.

Samsung The Freestyle 2nd Gen @ nixanbal.com

По корпуса на проектора има решетъчна шарка, която покрива 360-градусовия говорител и вентилатора, служещ за охлаждане. А охлаждането е необходимо, защото при по-продължително ползване устройството може да загрее, също като лаптопа или телефона. Странично са разположени USB-C и Micro HDMI конектори, както и суич за изключване на микрофоните (необходими за гласов контрол), а отгоре - до обектива, има различни сензори и няколко капацитивни тъчбутона.

Samsung The Freestyle 2nd Gen @ nixanbal.com

The Freestyle 2nd Gen се захранва от електрическата мрежа чрез USB-C зарядно, но може да включите към него външна батерия, с което да го направите напълно преносимо и независимо устройство. Управлението става с включеното в комплекта дистанционно, което е с компактен набор от най-важните бутони и бърз достъп до няколко стрийминг услуги, а на гърба му има соларен панел, така че можете да се сбогувате с ААА батериите. Е, за всеки случай има и опция за USB-C зареждане.

Samsung The Freestyle 2nd Gen @ nixanbal.com Samsung The Freestyle 2nd Gen @ nixanbal.com

Другият вариант е да използвате смартфона за контрол. В случая с моя Galaxy S23 Ultra свързването стана супер бързо, чрез сканирането на QR код.

Samsung The Freestyle 2nd Gen @ nixanbal.com

Samsung The Freestyle 2nd Gen @ nixanbal.com

The Freestyle 2nd Gen се базира на фирмената Tizen OS и щом го включите, ще ви посрещне интерфейс, много сходен с този на телевизорите Samsung. Това от една страна означава, че ще се ориентирате бързо в навигацията, а от друга - очакват ви цял куп възможности и приложения. Проекторът дава директен достъп до YouTube, Netflix, Disney+, Apple TV+, HBO Max, Amazon Prime Video, SkyShowtime, а също интернет браузър, операторските EON и A1 Xplore TV и т.н. От онлайн магазина могат да бъдат изтеглени още, включително Spotify, Twitch и други.

Samsung The Freestyle 2nd Gen @ nixanbal.com

Проекторът осигурява картина с диагонал до 100" при Full HD резолюция, а LED лампата му има удължен живот от 30 000 часа прожекции. Той може да се свързва с мобилен телефон (Android и iOS), като поддържа и AirPlay 2, така че можете да прехвърлите екрана на устройството си върху този на The Freestyle 2nd Gen. А ако използвате смартфон Galaxy, функцията Tap View позволява само с докосване на мобилния телефон до проектора да прехвърлите към него гледано в момента видео. Вграденият говорител е с доста голяма сила, за да изпълни средноголямо помещение, а освен това звучи добре и най-важното - разпространява звука във всички посоки. Но, ако искате по-персонално изживяване или просто ви се налага да си догледате сериала, след като децата вече са заспали, можете да свържете към The Freestyle 2nd Gen до два чифта безжични слушалки.

Samsung The Freestyle 2nd Gen @ nixanbal.com Samsung The Freestyle 2nd Gen @ nixanbal.com

Това беше основната информация за дизайна, интерфейса и управлението на Samsung The Freestyle 2nd Gen, а сега за реалното преживяване. Проекторът за мен е добър избор най-вече заради лекотата на ползване и множеството приложения. Подходящ е за хората, които искат преносимо устройство, предлагащо гъвкавост и възможност за включване в различни помещения на жилището или на открито, докато е поставен върху масата или не толкова равна повърхност.

Samsung The Freestyle 2nd Gen @ nixanbal.com

The Freestyle 2nd Gen идва с опция за автоматично фокусиране и автоматична настройка на картината. Това означава, че поставяйки го леко накриво или насочен не под прав ъгъл към стената, образът ще бъде автоматично подравнен от изкривен трапец в идеален правоъгълник. А, ако решите да го преместите, рефокусирането ще се случи за миг, без да пипате никакви настройки. Разбира се, има възможност и за ръчни настройки, което става със стрелките на дистанционното.

Освен за гледане на филми и сериали, слушане на музика и браузване в мрежата, проекторът може да се използва и за създаване на приятна атмосфера в помещението. Става въпрос за специалната секция Ambient Mode в интерфейса на The Freestyle 2nd Gen, която може да прожектира върху стената различни абстрактни изображения, неонови надписи ("Happy Birthday", "Happy New Year", "Cheers"), анимирани образи (камина, звездно небе, коледни светлини) и дори реалистични сцени, като например прозорец, през който се вижда падащият сняг, планината или залязващото слънце. Този режим е подходящ например за събирания с приятели, които не само да впечатлите с новата си малка джаджа, но и да потопите в празничната атмосфера на партито.

Samsung The Freestyle 2nd Gen @ nixanbal.com Samsung The Freestyle 2nd Gen @ nixanbal.com

Особеност за второто поколение на The Freestyle е, че можете да свържете и използвате заедно два такива проектора чрез технологията Smart Edge Blending. Двата образа могат да бъдат наставени един до друг или един под друг, като мястото на "спойката" изобщо не личи. Това се случва с приложението SmartThings и смартфон Galaxy (за снимки и видео) или iPhone (само за снимки). Резултатът е домашен кино екран със съотношение на страните до 28:9 и диагонал до 160" при хоризонтално проектиране или 16:15 екран от до 120'' при вертикално.

Samsung The Freestyle 2nd Gen @ nixanbal.com

Под черта, The Freestyle 2nd Gen на Samsung е създаден за хора с активен начин на живот, които не са свикнали просто да сядат на дивана пред телевизора, а имат нужда "телевизорът" да е мобилен, също като тях. Проекторът позволява без никакви препятствия да пренесете екрана в кухнята, в детската стая или на тавана над спалнята. А защо не и на партито, към което сте се запътили. Възможността за ползване с външна батерия пък открива съвсем нови хоризонти, като гледане на филми на открито и навсякъде, където можете да откриете подходяща за прожектиране на екрана повърхност.

5 ключови нови екстри на Samsung Galaxy Z Flip4

Samsung Galaxy Z Flip4 дебютира през август и бързо успя да се наложи като достоен наследник на Flip3 - най-популярният…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer