НачалоНовиниSamsung The Freestyle събира на длан забавленията на големия екран

Samsung The Freestyle събира на длан забавленията на големия екран

3165
Написана от  nixanbal 30 септември 2022
Samsung The Freestyle събира на длан забавленията на големия екран

Да гледаш последния сезон на Stranger Things върху модерния си телевизор в хола е любим сценарий за много от нас, но какво, ако се окажеш на място без качествен или изобщо някакъв екран, събрали сте се на градинско парти с приятели или къмпингуваш някъде сред природата? За тези и много други ситуации Samsung са създали устройство с чудноватото име The Freestyle, зад което стои компактен проектор с редица допълнителни функции, включително говорител и амбиентно осветление. На следващите редове, като част от поредицата WithGalaxy, ще ви разкажа подробности за Samsung The Freestyle, който след премиерата си на CES 2022 пристигна и на българския пазар, за да пренесе Netflix-a там, където е chill-ът.

The Freestyle е компактно устройство (102.4 x 172.8 x 95.2 мм) с цилиндрична форма, което тежи едва 830 грама и може да се прибере във всяка раница и дори в дамска чанта. Има стабилна стойка, с която се поставя на равна повърхност и благодарение на нея може да се върти на 180 градуса, така че образът да бъде лесен за прецизно позициониране или бързо преместване - например от стената върху тавана. Тялото е със защита от прах и вода IP55, което означава, че дори пръски дъжд не биха били проблем.

Samsung The Freestyle @ nixanbal.com

Една от най-интересните черти на The Freestyle е наборът функции за по-лесна настройка и старт на устройството, с които вниманието да не бъде върху самата технология, а емоциите, които създава тя. Тук визирам автоматичното нивелиране на образа и автоматичното коригиране на изкривяванията му. Те позволяват да поставите проектора върху най-различни повърхности - на купчина стари списания, върху сгъваемата масичка край лагерния огън и дори в леглото.

Samsung The Freestyle @ nixanbal.com

Картината може да бъде с диагонал между 30 и 100", което зависи и от пространството, с което разполагате. Образът е с Full HD резолюция, поддържа се HDR10 и може да се прожектира не само върху идеално бели стени. Напротив. Изхождайки от концепцията, че The Freestyle е създаден за ползване на всевъзможни локации, логично е да са редки случаите, в които срещу него ще имате идеалната повърхност. Затова той оптимизира прожекцията спрямо цвета на повърхността, така че да предложи оптимално добра картина. Ясният образ е подпомогнат и от функцията за автоматична настройка на фокуса, което е още една от споменатите по-горе ценни екстри за бързо включване и директно преминаване към гледането на филма.

Samsung The Freestyle @ nixanbal.com

The Freestyle си носи и собствено озвучаване. В основата му виждате решетката, зад която е разположен високоговорител с 5 W мощност, който разпространява звука във всички посоки (360 градуса). Целта е всеки да получава еднакво добър звук към картината, независимо къде седи спрямо проектора.

Така стигам до платформата, на която се базира проекторът. Това е Tizen OS на Samsung, която вероятно добре познавате от смарт телевизорите на компанията. Tizen ви дава достъп до интерфейс с допълнителни функции и приложения, когато проекторът е свързан към домашната ви Wi-Fi мрежа, разбира се. Това означава, че разполагате с вградени приложения за популярните стрийминг услуги за видео и музика, включително Netflix, HBO Max, Disney+, Spotify, YouTube и други. Има и браузър, ако решите, че екранът на РС-то не ви е достатъчен.

Samsung The Freestyle @ nixanbal.com

Добрата новина е, че можете да свържете по безжичен път смартфона или друго устройство и да прехвърляте съдържание от него към проектора, което става или през приложението SmartThings за Android и iOS, или чрез AirPlay за други устройства на Apple.

Когато не използвате The Freestyle за гледане на съдържание, можете да прожектирате върху стената или тавана на помещението различни изображения - абстрактни форми, надпис "Happy Birthday" или дори собствените си снимки. Въпросната функция за амбиентно осветление ми напомня на телевизорите The Frame, които по сходен начин предлагат добавена стойност чрез своя Art Store, визуализирайки върху екраните си произведения на изкуството, когато не се използват по основното си предназначение.

Samsung The Freestyle @ nixanbal.com

Samsung The Freestyle е съвременен начин да пренесеш навсякъде забавлението от любимите спортни турнири, музикални клипове и, разбира се, филми и сериали от все по-популярните и в България стрийминг услуги. Проекторът има компактни размери и безгрижен процес по стартиране и настройка, които го правят подходящ спътник при всяко пътуване и ценен гост на всяко събиране с приятели.

Достъпният Redmi Note 13 предлага по-ярък дисплей, нова камера и още ключови подобрения

Redmi Note 13 е един от най-достъпните смартфони на Xiaomi, но това не означава, че е хардуерно ощетен. Напротив. За…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer