НачалоНовиниSamsung вероятно планира да пусне трети сгъваем смартфон тази година

Samsung вероятно планира да пусне трети сгъваем смартфон тази година

1060
Написана от  dessyteneva 24 март 2022
Samsung вероятно планира да пусне трети сгъваем смартфон тази година

Samsung може би работи върху три нови сгъваеми устройства, които ще дебютират тази година – очакваните Galaxy Z Flip 4 и Galaxy Z Fold 4, както и още един мистериозен модел, който ще се присъедини към тях. Това става ясно от появата на три кодови имена на телефоните, забелязани от Galaxy Club – B4, Q4 и N4. Първите две съответстват на двата известни модела, тъй като предшествениците им бяха B3 и Q3, но третото вероятно ще бъде съвсем ново устройство, въпреки че компанията никога досега не е пускала такова, извън сериите Fold и Flip.

Не е изненада, че Samsung работи и по други концепции за сгъвами устройства, извън сериите Flip и Fold. В последните седмици се появиха концептуални изображения на база патенти на корейците, като един от тях показа футуристичен сгъваем телефон с дисплей, чиято горна лява част се прегъва чак до задната камера. Когато е разгънат, той се трансформира в нетрадиционна Р-образна форма, осигурявайки възможност за гледане на медия в пейзажен режим, успоредно с използването на друго приложение в долната част на дисплея.

Galaxy Z

Всичко това, разбира се, са само спекулации, базирани на патента, но Galaxy Club твърди, че работата по устройството тече успоредно с тази по другите две, макар и не в толкова голям мащаб. Това може да означава, че мистериозният сгъваем модел ще бъде пуснат като лимитирано издание или само на някои пазари. 

Screenshot 2022-03-24 at 10.55.13

Малко по-късно профилът @UniverseIce в Twitter потвърди тези слухове, като съобщи, че Samsung ще пусне трети модел със сгъваем дисплей през втората половина на 2022 г. и че кодовото му име е Diamond. 

5 ключови нови екстри на Samsung Galaxy Z Flip4

Samsung Galaxy Z Flip4 дебютира през август и бързо успя да се наложи като достоен наследник на Flip3 - най-популярният…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer