НачалоНовиниSamsung внедрява изкуствен интелект и в бялата техника с моделите BESPOKE AI

Samsung внедрява изкуствен интелект и в бялата техника с моделите BESPOKE AI

463
Написана от  nixanbal 05 април 2024
Samsung внедрява изкуствен интелект и в бялата техника с моделите BESPOKE AI

По време на събитието "Добре дошли в света на BESPOKE AI", което се проведе в Париж, Сеул и Ню Йорк, Samsung представи нова линия перални машини и хладилници с висока енергийна ефективност и усъвършенствани функции с изкуствен интелект BESPOKE AI. Новите предложения включват перална машина с 40% повече енергийна ефективност и функции с изкуствен интелект като AI Ecobubble, AI Wash и AI Energy Mode, както и хладилник с фризер с увеличен капацитет и висок енергиен клас.

Samsung използва усъвършенствани технологии, които въвежда за първи път в своята линия перални машини, за да постигне до 40% по-малко потребление на енергия в сравнение с минималните изисквания за енергийна ефективност за клас А. Основната технология, която спомага за допълнителното пестене на енергия, е Bubble Shot. Тя разпръсква сапунената вода върху дрехите в барабана, като я прекарва през циркулационната помпа. Така прането се напоява лесно и перилният препарат прониква равномерно, което води до още по-добри резултати. Технологията Bubble Shot също така помага да се пести вода и време, когато се използва режимът "Памук". 

Bespoke-AI-Sketch main3

С режима AI Energy в SmartThings Energy проследяването на електропотреблението се усъвършенства. Потребителите могат да следят дневното, седмичното и месечното си потребление, като функцията дори изчислява месечните сметки за електроенергия. Ако месечната сметка евентуално надхвърли очакванията на потребителите, SmartThings Energy може да включи енергоспестяващия режим, който интелигентно да намали потреблението на енергия с до 70% в сравнение с прането в топла вода.

The washing machine with high energy efficiency and AI features

Функцията AI Ecobubble позволява режимите на пране да се адаптират към вида дрехи, а чрез усъвършенствани сензори AI Wash разпознава тежестта и мекотата на тъканта в прането и активно следи за текущото ниво на замърсяване. AI Wash използва събраната информация, за да дозира подходящото количество вода и препарат. 

Чрез смартфон приложението SmartThings потребителите могат да сканират перилния препарат или омекотител, като информацията се изпраща към пералната машина, за да се добави съответното количество към дрехите. Може да бъде сканиран и етикетът на дрехите с указания за пране, така че дрехите да бъдат обработени според указанията.

Предлагат се общо 15 цветови и дизайнерски варианта в четири продуктови серии (WW8/7/6/5000D), като наличността на цветовете варира според пазара. В България моделите ще бъдат налични от края на април.

Bespoke-AI-Sketch main8

Комбинираният хладилник с увеличен капацитет поддържа режима за пестене на енергия в SmartThings Energy, който може да намали потреблението на ток с до 15%. Енергийният режим на SmartThings AI също така позволява на потребителите да следят лесно дневното, седмичното и месечното потребление на енергия и дори да изчисляват месечните си сметки за ток. Ако потреблението надхвърля очакваното, режимът може проактивно да пести енергия. В допълнение, режимът може да оптимизира скоростта на компресора и честотата на цикъла на размразяване според употребата и условията, като гарантира, че потребителите могат да се наслаждават на по-свежи хранителни продукти по-дълго време.

Extra Wide Bottom Mount Freezer offers sleek design

Samsung използва технологията SpaceMax, която използва по-тънки стени и ефективна изолация, за да увеличи обема за съхранение, като същевременно поддържа постоянни температури. Допълнителното пространство за съхранение не се отразява и на външния вид на хладилника.

В България комбинираният с фризер хладилник с увеличен капацитет и с още по-висок енергиен клас ще се предлага в два варианта на капацитет (538L и 508L) от април.

5 ключови подобрения в Samsung Galaxy A54 5G

Смартфоните в серията Galaxy A са сред най-продаваните устройства на Samsung, като тази година промяната при Galaxy A54 5G е…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer