НачалоНовиниSamsung, Xiaomi и Motorola подготвят смартфони с 200 МР камери

Samsung, Xiaomi и Motorola подготвят смартфони с 200 МР камери

1218
Написана от  nixanbal 24 ноември 2021
Samsung, Xiaomi и Motorola подготвят смартфони с 200 МР камери

В началото на септември Samsung обяви първия в света 200 МР сензор за камери на телефони, който изглежда скоро ще се появи на пазара в първите устройства за крайни клиенти. Според @universeice първата 200 МР камера в мобилен телефон няма да дойде от Samsung, а от Motorola. 

Източникът сподели днес в Twitter, че първа със смартфон, използващ 200 МР камера, ще бъде притежаваната от Lenovo компанията Motorola. Не се посочва кога точно ще се появи това устройство, но се казва, че втори с такъв сензор ще бъдат Xiaomi. Техният модел щял да бъде на пазара през втората половина на 2022 г. 

Едва след това, през 2023 г., Samsung също ще се включи в състезанието на мегапиксели и ще представи собствен смартфон Galaxy с 200 МР камера. Не е ясно дали това ще бъде премиум модел от серията Galaxy S или някакъв интересен експеримент в серията Galaxy A. 

Припомням ви, че ситуацията не беше по-различна и при 108 МР сензор, който също е дело на южнокорейците. Първият модел с него дойде от Xiaomi (Mi Note 10 в края на 2019 г.), а едва в началото на 2020-а и Samsung пусна Galaxy S20 Ultra със 108 МР основна камера.

Официална премиера на Samsung Galaxy S22 Ultra: Да живее S Pen!

След като тази година, сякаш повече от всеки друг път, в мрежата изтече всевъзможна информация за него, днес новият флагман…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer