НачалоНовиниСъоснователят на HTC Питър Чоу вече не е част от компанията

Съоснователят на HTC Питър Чоу вече не е част от компанията

2756
Написана от  nixanbal 22 юни 2016
Съоснователят на HTC Питър Чоу вече не е част от компанията

Питър Чоу, който е един от хората, основали HTC през 1997 г., и неин главен изпълнителен директор за повече от десетиление, вече не е част от компанията. Информацията беше потвърдена от HTC едва сега, въпреки че Чоу изглежда се е разделил с поста си през миналия септември. 

Припомням ви, че Питър Чоу беше главен изпълнителен директор на HTC от 2004-а до март 2015 г., когато отстъпи поста на Шер Уанг. Тогава HTC наблегна на това, че Чоу остава в компанията, но ще оглавява HTC Future Development Lab, проучвайки нови технологии и виртуалната реалност. 

През септември на миналата година Чоу поема роля в американското студио за визуални ефекти Digital Domain, което е работило по заглавия като Iron Man, последния X-Men и други. Тогава се считаше, че Чоу ще гради мостове между двете компании, които да помогнат набирането на съдържание за системата за виртуална реалност HTC Vive. 

Оказва се обаче, както HTC официално потвърждава сега, че тогава Чоу е прекъснал връзките си със създателите на първия смартфон Nexus. HTC все пак са му предложили ролята на почетен съветник, но не е ясно дали господинът е приел. 

Дали без Чоу HTC има шанс да се върне към славните си дни? По-скоро надеждата идва от споразумението с Google за разработката на новите смартфони Nexus. 

5 НЕЩА за Huawei Watch GT 2 Pro

Huawei Watch GT 2 Pro е сериозна стъпка напред за компанията, която след няколко поколения на своите смартчасовници с този…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer