НачалоНовиниСАЩ забрани продажбите на оборудване от Huawei и ZTE заради "недопустим риск" за националната сигурност

САЩ забрани продажбите на оборудване от Huawei и ZTE заради "недопустим риск" за националната сигурност

1076
Написана от  nixanbal 27 ноември 2022
САЩ забрани продажбите на оборудване от Huawei и ZTE заради "недопустим риск" за националната сигурност

САЩ забрани телекомуникационно оборудване, произведено от китайските Huawei Technologies и ZTE, да бъде внасяно и продавано в страната, съобщава Reuters. В становището на контролните органи се казва, че това оборудване носи "недопустим риск" за националната сигурност на страната. 

Федералната комисия по комуникациите издаде в петък заповед, според която се забранява вносът в САЩ на електроника от китайските Huawei, ZTE, а също и от производителите на камери за видеонаблюдение Hangzhou Hikvision Digital Technology, Dahua Technology и производителя на двупосочни радиостанции Hytera Communications.

"FCC се ангажира да защитава нашата национална сигурност, като гарантира, че ненадеждно комуникационно оборудване не е разрешено за използване в рамките на нашите граници и ние продължаваме тази работа тук", казва председателят на ФКК Джесика Розенуорсел след единодушното гласуване на решението, цитирана от Bloomberg. "Тези нови правила са важна част от нашите текущи действия за защита на американския народ от заплахи за националната сигурност, включващи телекомуникации.", допълва тя.

Така администрацията на Байдън продължава дългогодишните усилия за ограничаване обхвата на китайските телекомуникационни гиганти в американските мрежи и страната изобщо. От Huawei са отказали коментар, а ZTE не са реагирали на запитванията на медиите.

5 ключови нови екстри на Samsung Galaxy Z Flip4

Samsung Galaxy Z Flip4 дебютира през август и бързо успя да се наложи като достоен наследник на Flip3 - най-популярният…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer