НачалоНовиниСъздателите на играта PUBG съдят Apple и Google за разпространение на нейно "незаконно" копие

Създателите на играта PUBG съдят Apple и Google за разпространение на нейно "незаконно" копие

618
Написана от  kris.romanov 14 януари 2022
Създателите на играта PUBG съдят Apple и Google за разпространение на нейно "незаконно" копие

Krafton, създателите на суперпопулярната игра PUBG, съдят сингапурското студио Garena за техните игри Free Fire и Free Fire Max, за които твърдят, че са копие на PUBG: Battlegrounds. Нещо повече - Krafton са завели дела и срещу Google и Apple, които разпространяват това нарушаващо интелектуалната им собственост съдържание.  

Според Krafton различни компоненти от играта им PUBG: Battlegrounds са били изплагиатствани от Free Fire и Free Fire Max, което включва структура на играта, обекти в играта, оборудване и локации, както и цялостната цветова визия, материали и текстури.

Image-135

 

Image-136

Image-137

Създателите на PUBG обаче съдят не само конкурента си, но и Google и Apple, които в своите онлайн магазини разпространяват тези игри. Те са безплатни, но предлагат съдържание, за което клиентите могат да заплащат при игра. Това е довело до "стотици милиони долари приходи" за технологичните компании.

Krafton съди и YouTube, защото там се споделят видеа с геймплей от изплагиатстваните игри. 

Никоя от посочените компании не е реагирала на предупредителните съобщения на Krafton, затова са заведени делата. Исканията са разпространението на игрите да бъде спряно, видеата да бъдат свалени, а от печалбите от Free Fire да им бъдат заплатени компенсации.

Huawei представи в Европа смартфона nova 9 със 120 Hz OLED екран и 50 МР камера

На първото си присъствено глобално събитие от старта на ковид кризата насам току-що Huawei представи във Виена новия си смартфон…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer