НачалоНовиниСерията Huawei nova 10 се очаква през юни със Snapdragon 7 Gen 1

Серията Huawei nova 10 се очаква през юни със Snapdragon 7 Gen 1

1262
Написана от  dessyteneva 05 май 2022
Серията Huawei nova 10 се очаква през юни със Snapdragon 7 Gen 1

След като Huawei официално потвърди, че работи върху серията nova 10, излезе информация и кога ще бъде представена тя. Според последните слухове новите смартфони от среден клас на Huawei се задават през юни, а днес имаме и прогнози за чипсетите, които ще използват те.

Очаква се устройствата nova 10 да са базирани на чипсетите Snapdragon 778G 4G и на Snapdragon 7 Gen 1, като в първия случай това би означавало същата платформа като при предишното поколение nova 9. Snapdragon 7 Gen 1 обаче, който все още не е обявен, звучи като интересно решение и със сигурност би направил моделите nova 10 по-атрактивни за потребителите, пък макар и да има вероятност 5G модемът да не е активиран.  

Докладът разкрива още, че основен акцент ще има върху камерата на телефоните, която ще бъде подобрена. 

Любопитен е слухът, че заедно с новите смартфони Huawei ще представи и специален кейс с допълнителен слот за SIM карта, който ще добави поддръжка на 5G свързаност. Към момента не е известно дали той ще бъде разработен от самата компания или ще е дело на друг производител. Очаква се кейсът да бъде пуснат заедно със серията nova 10 през юни, а най-вероятно Huawei съвсем скоро ще обяви и точната дата на събитието.

iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max предлагат 48 МР камера и супер ярки екрани с Dynamic Island

Dynamic Island. Така Apple описва тази елипсовидна изрязана част в дисплея на току-що обявените си смартфони iPhone 14 Pro и…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer