НачалоНовиниСгъваемият Galaxy Z Flip5 и новият му външен екран се появиха в нови изображения

Сгъваемият Galaxy Z Flip5 и новият му външен екран се появиха в нови изображения

1425
Написана от  nixanbal 01 май 2023
Сгъваемият Galaxy Z Flip5 и новият му външен екран се появиха в нови изображения

Преди дни видяхме изображения на Galaxy Z Fold5, а сега същият източник сподели такива на другия задаващ се сгъваем модел от Samsung - Galaxy Z Flip5. Кадрите разкриват изцяло новия външен дисплей на телефона, който ще има и нестандартна форма. 

Новият Cover Screen на Galaxy Z Flip5 ще бъде с диагонал 3.4", твърдят слуховете, което е значително повече от 1.9" външен дисплей на Flip4. Това би трябвало да позволи повече задачи да се вършат без отваряне на устройството, като се говори, че в момента Samsung работят тъкмо по адаптиране на софтуера за този екран. 

Galaxy-Flip5-5K3-render-reveal-1200x675

А екранът ще има и доста необичайна форма, определяна като "папка". Дали това ще бъде свързано с интерфейса - например в издадената част да имаме часа, датата, нивото на батерията - предстои да разберем. 

Galaxy-Flip5-5K4-render-reveal-1200x675

За Galaxy Z Flip5 се очаква още да има нов механизъм на прегъване, който да позволи двете му страни да прилепват идеално и да намали видимата следа при сгъвката на екрана. Това е ключов ъпгрейд спрямо Flip4, който е и необходим, защото китайските сгъваеми модели започнаха да постигат доста слабо видима бразда в сгъваемите си дисплеи. 

Galaxy-Flip5-5K3-render-reveal-1200x675 copy

Смартфонът би трябвало да се базира на чипсета Snapdragon 8 Gen 2, да има 6.7" основен екран, двойна основна камера и размери 165 x 71.8 x 6.7 мм в разгънато положение, което означава една идея по-тънко тяло (6.9 мм при Flip4).

Премиерата на Galaxy Z Flip5 и Galaxy Z Fold5 се очаква през август или още в края на юли, както твърдят скорошните слухове. 

Huawei P50 Pocket e адекватна алтернатива на Galaxy Z Flip 3, макар и без 5G

Huawei представи днес в Китай новия си смартфон със сгъваел дисплей P50 Pocket, който е първият им такъв модел с…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer