НачалоНовиниСгъваемият iPhone е бил отложен, Touch ID под дисплея няма да е готова за 2022 г.

Сгъваемият iPhone е бил отложен, Touch ID под дисплея няма да е готова за 2022 г.

675
Написана от  nixanbal 21 септември 2021
Сгъваемият iPhone е бил отложен, Touch ID под дисплея няма да е готова за 2022 г.

Отдавна се говори, че Apple разработва смартфон със сгъваем дисплей, който според досегашните слухове се чакаше през 2023 г. Седмица след премиерата на iPhone 13 обаче анализаторът Минг-Чи Куо сподели някои прогнози за плановете на американската компания, в които твърди, че сгъваем iPhone ще има не по-рано от 2024 г. Скенерът за пръстови отпечатъци под дисплея е друга технология, която Apple е отложила, твърди Куо. 

Оказва се, че вариантът скенерът за пръстови отпечатъци Touch ID да бъде интегриран под дисплея на iPhone остава на изчакване. Според Куо той ще се появи най-рано през 2023 г., а не през 2022 г., както се говореше по-рано. 

Припомням ви, че журналистът Марк Гърман сподели, че Apple е тествала Touch ID под екрана още за iPhone 13, но технологията не е била готова. Според Гърман Apple може да се фокусира изцяло върху сканиращата лица технология Face ID, която в бъдеще просто да премине под дисплея и сензорите за нея да не се виждат.  

Анализаторът Куо посочва, че сгъваемият смартфон на Apple също е бил отложен. Той се очакваше през 2023 г., но сега прогнозата е да го видим не по-рано от 2024 г. Според Куо сгъваемият iPhone ще има дисплей с размер между 7.5" и 8" в разгънато положение. 

Xiaomi 12 Pro предлага тройна 50 МР камера, Snapdragon 8 Gen 1 и 120 W зареждане

Xiaomi представи днес новата си серия Xiaomi 12, която засега включва моделите Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 и Xiaomi 12X.…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer