НачалоНовиниШефът на Huawei се надява на по-добри отношения с новия президент на САЩ

Шефът на Huawei се надява на по-добри отношения с новия президент на САЩ

873
Написана от  nixanbal 10 февруари 2021
Шефът на Huawei се надява на по-добри отношения с новия президент на САЩ

Основателят и главен изпълнителен директор на Huawei Рен Женгфей направи първото си от доста време насам изявление пред медии в Китай, в което изрази надежда за подобряване отношенията със САЩ след избора на нов президент там. Припомням ви, че Huawei е една от сериозните жертви на търговската война между САЩ и Китай, особено разгоряла се в последните две години. 

След смяната на президента в Щатите Женгфей обяви, че би приветствал телефонно обаждане от новия избран държавен глава на САЩ Джо Байдън. Той се надява на промяна в политиката на САЩ към китайските компании, макар че признава, че не очаква настоящите рестрикции да бъдат премахнати. 

Шефът на Huawei сподели още, че компанията ще се фокусира върху създаването на добри продукти и няма "енергия да се въвлича в този политически водовъртеж", макар че за това очевидно не е необходимо нейното съгласие.

Може би най-важното е, че Женгфей отхвърли още веднъж слуховете, които тръгнаха от Reuters миналата седмица, че компанията планира напълно да излезе от бизнеса със смартфони. Такива се появиха, след като преди това Huawei се раздели с подбранда си по-достъпни смартфони Honor. 

Изводът от всичко това е, че Huawei изглежда има желание да възобнови бизнес отношенията си с американските компании, които бяха забранени от Тръмп. Дали новата администрация на САЩ ще направи промени в тази посока и до какво ще доведе това - предстои да разберем. 

5 НЕЩА за Logitech MX Keys Mini

Преди време ви разказах за домашния си офис и периферията, която използвам. В нея основно място има отредено за клавиатурата…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer