НачалоНовиниШефът на Huawei вижда бъдещето на компанията като софтуерен лидер

Шефът на Huawei вижда бъдещето на компанията като софтуерен лидер

918
Написана от  nixanbal 25 май 2021
Шефът на Huawei вижда бъдещето на компанията като софтуерен лидер

Huawei трябва да прехвърли фокуса си към разработката на софтуер, смята основателят и главен изпълнителен директор на компанията, Рен Женгфей. За тези планове за промяна в стратегическата посока на Huawei става ясно в момента, в който беше обявена премиерната дата на собствената ѝ операционна система HarmonyOS. 

Рен Женгфей смята, че компанията трябва да се превърне в софтуерен лидер, като увеличи усилията си в разработката на HarmonyOS, Huawei Mobile Services (HMS) и компютърната AI платформа MindSpore. 

Основателят на Huawei се аргументира с това, че в софтуерната разработка САЩ ще има много малък контрол върху бъдещето им и те ще имат пълна свобода. Първата крачка към тази стратегия е сформирането на диверсифициран софтуерен екип, смята Рен. 

Очаква се анонсът на HarmonyOS да бъде на 2 юни, като по-рано се говореше, че компанията планира да стартира с таблети и смартчасовници под новата си платформа, а смартфони ще видим по-нататък. 

Преходът към софтуера вероятно ще донесе първите си плодове за Huawei след няколко години и със сигурност   

Припомням ви, че санкциите на САЩ срещу Китай и в частност Huawei сериозно удариха бизнеса със смартфони на компанията, като според основателя ѝ едва ли ще има промяна под ръководството на новия американски президент. 

Honor Magic 5 Pro предлага тройна 50 МР камера и 5100 mAh батерия

Honor представи днес на MWC 2023 в Барселона новите си премиум модели Honor Magic 5 и Magic 5 Pro. Про…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer