НачалоНовиниШефът на Microsoft признава като грешка излизането от бизнеса със смартфони

Шефът на Microsoft признава като грешка излизането от бизнеса със смартфони

1183
Написана от  nixanbal 25 октомври 2023
Шефът на Microsoft признава като грешка излизането от бизнеса със смартфони

Microsoft има дълга история с категорията на смартфоните, още от зората им, когато Android и iOS все още не бяха фактор. В последните години технологичният гигант опита да навлезе в бизнеса със собствени устройства Lumia под Windows Phone, но и техният живот приключи безславно. Днес шефът на компанията Сатя Надела признава, че излизането от бизнеса с мобилни телефони е било стратегическа грешка. 

Признанието идва в отговор на въпрос от интервю за Business Insider, в което Надела е попитан за най-голямата грешка в професионалния си живот. Шефът на Microsoft отговаря, че решението за излизането от пазара на смартфони, което той взе след встъпването си в длъжност като главен изпълнителен директор на корпорацията, е било едно от най-трудните. 

Financial Analyst Briefing Event-web

От днешна гледна точка Надела смята, че Microsoft е могла да направи бизнеса с телефони успешен и трудната ситуация е могла да има друг изход за моделите Lumia.

Сатя Надела е третият пореден главен изпълнителен директор на Microsoft, който признава, че съжалява за неуспеха на корпорацията в сферата на мобилните телефони, припомня The Verge. Още Бил Гейтс обяви, че загубата срещу Android на Google е най-голямата му грешка някога, а след това Стив Балмър сподели, че съжалява, че след 2000 г. не е имал възможност да отдели достатъчно голям екип за работа по смартфони от Microsoft.

Ревю на Samsung Galaxy Watch6 Classic

Galaxy Watch6 Classic бележи завръщането на Samsung към дизайна с въртящия се безел около дисплея, след като миналата година вместо…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer