НачалоНовиниШефката на продуктовия дизайн в Apple напуска компанията след три години на поста

Шефката на продуктовия дизайн в Apple напуска компанията след три години на поста

865
Написана от  nixanbal 21 октомври 2022
Шефката на продуктовия дизайн в Apple напуска компанията след три години на поста

Малко повече от три години след встъпването ѝ в длъжност шефката на продуктовия дизайн в Apple напуска компанията, съобщава Bloomberg. Еванс Ханки е един от двамата наследници на популярния Джони Айв, като тя отговаряше за дизайна на продуктите с логото на отхапаната ябълка, докато софтуерният дизайн беше и все още е поверен на Алън Дай. 

Еванс Ханки напуска поста на вицепрезидент индустриален дизайн в Apple, но е споделила пред подопечните си, че ще остане в компанията още 6 месеца. Все още не е посочен неин наследник, така че ще има време такъв да бъде определен. 

Apple потвърди информацията пред Bloomberg и посочва, че през следващите 6 месеца Ханки ще остане в редиците ѝ, за да предаде работата си на своя наследник. 

Ханки напуска Apple в края на 3-годишния цикъл на смартфоните iPhone, след който се очаква при следващата серия (iPhone 15) да видим по-сериозна промяна  - не само функционално, но и по отношение на външния вид. 

На снимката горе са Еванс Ханки и Алън Дай, които си поделиха работата на тогавашия гуру на дизайна в Apple Джони Айв след напускането му през 2019 г.

ВИДЕО: 5 важни екстри на Lenovo ThinkPad X1 Nano

ThinkPad X1 Nano е суперкомпактен лаптоп с 13-инчов екран, опционална 5G свързаност, мощна конфигурация и категорично любимата ми машина от…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer