НачалоНовиниSIM картите стават още по-малки с новите nano-SIM

SIM картите стават още по-малки с новите nano-SIM

7951
Написана от  nixanbal 12 ноември 2011
SIM картите стават още по-малки с новите nano-SIM

Ако и вие като мен използвате добрата стара SIM карта в пълния й размер, трябва да знаете, че сме ретро, ама много ретро. Защото освен micro-SIM варианта, който вече започна да се налага в смартфоните на Apple, Nokia и Motorola, скоро на пазара може да се появят и първите устройства с nano-SIM слот.

Разработката е на немската компания Giesecke & Devrient и обещава да направи мобилните телефони на бъдещето още по-тънки. Размерите на новия стандарт nano-SIM са около 1/3 от този на micro-SIM картите – 12х9мм, а дебелината е намалена с 15%. Спрямо стандартните SIM карти новите нано са около 60% по-мънички и това ще позволи на производителите на смартфони да използват спестеното място за по-важни компоненти като повече памет или по-голяма батерия, обясняват създателите.

Стандартнизацията на новите nano-SIM карти ще бъде извършена от Европейския телекомуникационен институт за стандартизация до края на годината, като още през 2012-а производителите могат да започнат приложение. Ще бъдат предоставени и преходници от nano-SIM към стандартна SIM карта за всички настоящи потребители.

От G&D обясниха, че nano-SIM карти вече са били раздадени на различни оператори за тестове, а продуктът ще може да бъде видян на изложението CARTES & Identification във Франция от 15 до 17 ноември.

5 ключови екстри на Redmi Pad SE

Redmi Pad SE е таблет с тънко метално тяло, голям дисплей с фини рамки и висока опреснителна честота, както и…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer