НачалоНовиниСкарлет Йохансон съди AI приложение, което е клонирало образа ѝ

Скарлет Йохансон съди AI приложение, което е клонирало образа ѝ

885
Написана от  nixanbal 02 ноември 2023
Скарлет Йохансон съди AI приложение, което е клонирало образа ѝ

Скарлет Йохансон е завела дело срещу разработчиците на AI приложение, което е клонирало външния ѝ вид без позволение. Образът на актрисата се е появил във видео реклама на приложението Lisa AI: 90s Yearbook & Avatar на разработчика Covert Software, които са генерирали и гласа ѝ чрез изкуствен интелект. 

Рекламата е показала 22-секундно видео, в което копието на Йохансон приканва онлайн потребителите да използват приложението, за да създадат свой AI персонаж. С дребен шрифт е било посочено, че изображенията са генерирани от Lisa AI и нямат нищо общо с показаната личност. 

Адвокатът на актрисата е споделил, че ще защитава правата ѝ с всички правни средства и не приемат тези неща с лека ръка. 

Screenshot 2023-11-02 at 13.23.50

Скарлет Йохансон не е първата известна личност, която е потърпевша от въздоха на изкуствения интелект и използването му за генериране на образи и глас. Миналия месец Том Ханкс обяви в Instagram-а си, че негова AI версия е използвана за реклама на продукти, с които той няма нищо общо. 

Електромобилът на Xiaomi ускорява от 0 до 100 км/ч за 2.78 секунди и има до 800 км пробег

Xiaomi повдигна сериозно завесата над първия си електромобил, който ще се предлага под името SU7. Луксозно изглеждащото возило обещава отлични…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer