НачалоНовиниСкоро започват тестовете на новите 2-нм чипове за iPhone 17

Скоро започват тестовете на новите 2-нм чипове за iPhone 17

361
Написана от  nixanbal 09 юли 2024
Скоро започват тестовете на новите 2-нм чипове за iPhone 17

TSMC скоро ще започне тестово производство на първите 2-нанометрови чипове. Очаква се те да бъдат използвани от най-важния му клиент Apple за моделите от серията iPhone 17 през 2025 г. 

Очакванията бяха тестовото производство да започне през октомври, така че старт през юли е окуражаващ знак, пише ET News. Продукцията ще започне във фабриката на TSMC в Тайван следващата седмица. 

Произведените по 2-нанометров процес чипове са били демонстрирани за първи път пред Apple на среща миналия декември, като според слуховете американската компания може да поиска екзклузивна сделка за тях. Или по-скоро да направи толкова сериозна поръчка, че TSMC да впрегне целия си капацитет, за да произвежда 2нм чипове само за Apple. Вярва се, че такава е била уговорката и с 3-нанометровите чипове преди. 

Очаква се и четирите модела iPhone 16 тази есен да използват чипове от серията А18, които ще бъдат произведени по N3E процес, т.е. второ поколение 3-нанометров производствен процес на TSMC.  

5 полезни идеи за новия ви Samsung Galaxy Watch5

Samsung Galaxy Watch5 е един от най-функционалните смарт часовници, които потребителите на Android смартфон биха могли да си купят в…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer