НачалоНовиниСлед пореден спад в PC продажбите Acer поглежда към облачните услуги, смартфоните

След пореден спад в PC продажбите Acer поглежда към облачните услуги, смартфоните

3529
Написана от  nixanbal 31 май 2014
След пореден спад в PC продажбите Acer поглежда към облачните услуги, смартфоните

С 20% спад в доставките на компютри приключва Acer първите три месеца на 2014 г., показват данни на IDC. Това е поредното тримесечие на спад за тайванския производител, чиито акции са се свили с 80 на сто от януари 2011-а до днес, а от второ място в световната класация по продажба на РС-та днес Acer са четвърти. Компанията очевидно има нужда от нов източник на приходи и се надява това да бъде бизнесът с облачни услуги и смартфоните. 

BYOC или Build your own cloud е инициатива на Acer, стартирана в края на 2013 г., в рамките на която компанията ще предлага софтуер и онлайн компютърни услуги, пише Reuters. Acer представи детайли за BYOC в ново видео, разказващо за възможностите на облака:

Освен облачни услуги Acer ще засили и портфолиото си смартфони, като току-що представи няколко нови модела в различни ценови класове, както и първото си устройство от категорията на носимите технологии. 

liquid e600 family

Acer Liquid Е700 е смартфон с 5" HD IPS дисплей, четириядрен процесор Mediatek, 2 GB RAM, 8 MP камера и нещо особено интересно - цели три слота за SIM карти. Апаратът има огромна батерия с капацитет 3500 mAh, тегло от 155 грама и 9.9 мм тънък профил. 

Acer Liquid E600 пък има 5" WVGA IPS дисплей, който веднага го позиционира по-надолу от E700. Моделът идва още с чипсета Snapdragon 400 с четириядрен процесор на 1.2 GHz, 1 GB RAM, 8 МР камера и един SIM слот. Батерията е с капацитет 2500 mAh. 

Liquid Z200

Acer Liquid Z200 е най-достъпният модел, оборудван с 4" WVGA дисплей, двуядрен процесор Mediatek, 512 MB RAM, 2 MP камера с фиксиран фокус и 1300 mAh батерия. 

Liquid X1

Най-интересното предложение в новата група смартфони на Acer се казва Liquid X1 и въпреки че не конкурира най-високия клас устройства на водещите производители на пазара, изглежда доста приятно. Liquid X1 има 5.7" HD IPS дисплей, осемядрен процесор на 1.7 GHz от Mediatek, 2 GB RAM, 16 GB вградена памет + microSD слот, 13 МР камера с бърз автофокус, батерия с капацитет 2700 mAh и Android 4.4 KitKat, под който вървят и всички останали нови модели. 

Liquid Leap

Acer навлиза и в сегмента на носимите технологии с гривната си Liquid Leap, която за съжаление ще може да работи единствено с обявения през април смартфон Liquid Jade. Аксесоарът може да записва активностите ви - крачки, бягане, разстояние, калории, да дава данни за съня, както и да известява при получен SMS и входящо обаждане благодарение на Bluetooth връзка с телефона. 

Гривната Acer Liquid Leap ще има живот до 5-7 дни и ще се предлага в различни цветове. 

Всички устройства по-горе се очакват на пазара през третата четвърт на 2014 г., т.е. някъде през летния сезон. 

5 НЕЩА за Logitech MX Master 3S

Вече година и половина използвам периферията от серията Master на Logitech, а след като тази пролет бяха обявени MX Mechanical…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer