НачалоНовиниСледващите с умни часовници са Asus и HTC

Следващите с умни часовници са Asus и HTC

3936
Написана от  nixanbal 19 март 2014
Следващите с умни часовници са Asus и HTC

Покрай часовниците Moto 360 и LG G Watch вчера Google представи и новата софтуерна платформа Android Wear, която е модификация версия за носими технологии на най-популярната операционн система за смартфони. В съобщението си Google пусна любопитно видео, с което загатва какви чудеса ще могат новите умни часовници с Android Wear, а освен това сподели и кои са сигурните хардуерни партньори. Asus и HTC са сред имената, от които очакваме в близко бъдеще играчки за китката.

LG, Motorola, Samsung, Asus и HTC - това са водещите имена на производители, които вече работят с Google и подготвят хай-тек часовници с Android Wear за по-късно през годината. 

Също заинтересовани са чипмейкърите Intel, Qualcomm, Mediatek, Broadcom и Imagination, както и модни брандове като Fossil. Последното е изключително любопитна информация, тъй като тук говорим за обратното - интерес от страна на вече съществуващ производител на конвенционални ръчни часовници към новите им по-умни еквиваленти с чипове. 

Платформата Android Wear се базира на гласовия асистент Google Now

Новините за Samsung в списъка са интересни, тъй като корейците тъкмо преди няколко седмици представиха цели три нови играчки за носене на китката, като и при трите замениха Android с Tizen.

Колкото до липсата на Sony - те отдавна имат модели часовници SmartWatch с Android, така че вероятно по-нататък ще продължат серията с Android Wear.

Всичко това обещава бляскаво бъдеще за носимите технологии, а 2014 г. ще бъде пълна с премиери от някои от най-големите имена в бранша. 

Nokia представя 6 нови смартфона в среден и нисък клас, въвежда нови имена за моделите

На очакваното си онлайн събитие днес HMD Global представи цели 6 нови Android смартфона под бранда Nokia, които са позиционирани…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer