НачалоНовиниСливане с Asus не стои на дневен ред за HTC

Сливане с Asus не стои на дневен ред за HTC

2684
Написана от  nixanbal 15 юни 2015
Сливане с Asus не стои на дневен ред за HTC

Миналата седмица излязоха слухове за потенциално придобиване на HTC от също тайванската Asus, като шефът на последните дори официално сподели, че не изключва подобна възможност. Е, създателите на смартфоните One не са готови да предадат фронта и днес отхвърлиха вероятността за подобна сделка. 

HTC не е осъществявала контакт с Asus по този въпрос и не планира сливане с тях, се казва в официално съобщение на компанията, цитирано тази сутрин от Reuters. 

Самите Asus, малко след изявлението на изпълнителния директор за възможно споразумение с HTC, обясниха, че няма текущи планове за подобна инвестиция. 

И докато HTC очаква изключително слаби финансови резултати за следващия отчетен период, при Asus анализаторите прогнозират до 89% увеличение в доставките на смартфони през 2015 г. спрямо предходната. Разбира се, Asus към момента е позната основно в РС сектора и по-слабо при смартфоните, така че големите цифри ръст не означават превземане на пазара. 

Смартфоните Redmi Note 13 на Xiaomi са в България - цветове, версии и цени

След като преди минути тук, в Букурещ, Xiaomi представи за нашия регион смартфоните от серията Redmi Note 13, вече имаме…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer