НачалоНовиниСлух: Samsung подготвя по-достъпен сгъваем смартфон от серията Galaxy A

Слух: Samsung подготвя по-достъпен сгъваем смартфон от серията Galaxy A

554
Написана от  dessyteneva 06 юни 2022
Слух: Samsung подготвя по-достъпен сгъваем смартфон от серията Galaxy A

До момента Samsung е основният играч и доминира пазара на сгъваеми смартфони, а последните слухове сочат, че компанията планира да затвърди позицията си, добавяйки и по-достъпен сгъваем модел. Той ще бъде част от серията Galaxy A, твърди информацията, но премиерата му не се очаква в близко бъдеще.

Не е ясно какъв формфактор ще избере Samsung за своя бюджетен сгъваем смартфон – като книга или като мида. Няма и никакви подробности за характеристиките на устройството, което е напълно разбираемо, имайки предвид, че ако то въобще се появи, това ще се случи след 2 или 3 години. Според източника премиерата ще се състои едва през 2024 или 2025 г.

За сметка на това търсенето на сгъваеми смартфони през първото тримесечие на тази година нараства, сочи доклад на Display Supply Chain Consultants. Доставките на този все още сравнително екзотичен вид устройства са се увеличили с 571% на годишна база за първото тримесечие на годината, или с 2.22 милиона бройки. Samsung продължава да доминира в тази пазарна ниша със 74% пазарен дял, а след два месеца се очаква да пусне новото поколение Galaxy Z Fold и Galaxy Z Flip.

Xiaomi 12S Ultra е най-способният камерафон на компанията, който няма да видим в България

Xiaomi представи току-що първите си смартфони, носещи логото Leica до камерите си. Устройствата, начело с Xiaomi 12S Ultra, са най-способните…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer