НачалоНовиниСлушалките Huawei FreeBuds 5 излизат в Европа за 159 евро

Слушалките Huawei FreeBuds 5 излизат в Европа за 159 евро

1061
Написана от  nixanbal 11 април 2023
Слушалките Huawei FreeBuds 5 излизат в Европа за 159 евро

Huawei обяви днес, че пуска в Европа новите си компактни безжични слушалки FreeBuds 5. Това е моделът с по-интересна форма, анонсиран на събитие в Китай в края на март, който много скоро се очаква и в България.

Huawei FreeBuds 5 имат доста различен дизайн от всичко, което Huawei (а и другите компании) са предлагали досега. Дизайнът им напомня капка вода, а кутийката им е овална, почти яйцевидна форма.  Ще се предлагат в тъмносиво, бяло и цвят корал, но последният засега не е ясно дали и кога ще дойде в България. 

huawei-freebuds-5-color-silver-3

Слушалките поддържат Hi-Res Audio Wireless, имат 3 микрофона за по-добри разговори и обещават по-мощен бас, като по качество на звука се нареждат над Huawei FreeBuds 5i, но под модела FreeBuds Pro 2. 

Поддържат ANC 3.0 с два режима - General и Cozy, а от Huawei посочват, че изолацията на нежеланите звуци при модела Pro все пак е по-добра, тъй като там има и силиконови накрайници, осигуряващи допълнително пасивно потискане на шума. FreeBuds 5 нямат типичните тапи, но в комплекта им има силиконови накрайници, които евентуално да ги направят по-добре пасващи за хората с по-голямо ухо. 

huawei-freebuds-5-color-model-1

Акцент при FreeBuds 5 е удобното им пасване в ухото и малкото им тегло. От компанията са тествали десетки прототипи, докато стигнат точно до тази форма. 

Зареждането става през USB-C или безжично, като обещават до 30 часа (с презареждания от кутийката) или до 20 часа с включена ANC. Самите слушалки издържат 5 часа слушане на музика без или 3.5 часа с включена ANC, а 5-минутно зареждане на кутийката с USB кабел осигурява 2 часа слушане на музика. 

Screenshot 2023-04-11 at 18.11.08

Управлението става с докосвания - слайд за регулиране силата на звук, двойно докосване или докосване и задържане за останалите контроли. 

huawei-freebuds-5-noise-cancellation-2

Предлага се защита от пръски вода IPx4 и възможност за връзка с две устройства едновременно. 

huawei-freebuds-5-color-white-3

Цената на Huawei FreeBuds 5 в Европа е 159 евро, като в България ги очакваме след Великден, когато ще научим и точната цена в лева. 

Ревю на Samsung Galaxy Watch6 Classic

Galaxy Watch6 Classic бележи завръщането на Samsung към дизайна с въртящия се безел около дисплея, след като миналата година вместо…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer